Adobe InDesign CS5 - Publikationer til internet og e-bøger

Anvend InDesign til at oprette professionelle interaktive publikationer, som e-bøger og flash kataloger, på dette kursus.Kurset henvender sig til

Kurset henvender sig til dig der i dit daglige arbejde med InDesign har brug for at lave interaktive publikationer, nyhedsbreve der skal laves til en interaktiv pdf, eller produktkataloger der skal lægges ud som en navigerbar flash fil - i stil med publikationer som f.eks. supermarkeders udsalgsaviser.

Forudsætninger

Det forudsættes, at du har kendskab til InDesign på et niveau, der svarer til vores kursus InDesign grundlæggende.


Kursusindhold

Kurset veksler mellem undervisnig, spørgsmål og praktiske øvelser. Denne opbygning gør at du får erfaring i at løse opgaverne og at instruktøren kan lave små tilpasninger i forhold til den erfaring der ligger hos jer der deltager.
 
Introduktion til interaktive dokumenter i InDesign CS5
Vi starter med en diskusion af de overvejelser, der hører til at designe til skærmlæsning. Vi ser også nærmere på nogle af de værktøjer InDesign har til at skabe animation og interaktivitet.

Hyperlinks og krydsreferencer
Find ud af hvordan du kan lette navigationen i dine interaktive dokumenter, samt udnytte at læseren typisk er forbundet med internettet ved at bruge hyperlinks og krydsreferencer.

Interaktivitet i InDesign
I version CS5 har InDesign fået tilføjet muligheden for at brugeren kan tilføje et animationslag til præsentationerne. Eksempelvis kan du, efter dette modul, tilføje en effekt der svarer til at bladre i et magasin, lave slideshows og interaktive knapper, som alle kan give et professionelt præg til din præsentation.

Arbejde med video og lyd i InDesign
En skærmpræsentation kan, i modsætning til de fleste papirpræsentationer, uden problemer anvende multimedier. På dette modul lærer du at indsætte en video i din præsentation, samt vælge hvilke muligheder brugeren skal have for at styre afspilningen.

Publicer dokument
For at sikre at flest mulig kan opleve din præsentation skal du eksportere den. Vi gennemgår hvordan du kan eksportere præsentationen som henholdsvis en interaktiv PDF fil, til e-mails og med mulighed for download, samt en SWF fil der kan sættes til at afspille præsentationen på en hjemmeside.

Fra InDesign til ePub
Vi afslutter kurset med at snakke om muligheden for at publicere din præsentation som en e-bog i ePub formatet. Vi ser nærmere på hvordan denne beslutning vil påvirke opsætningen af dit dokument, samtidig med at du får tips og tricks til at gøre dine e-bøger mere interessante og brugervenlige.


Efter kurset vil kursusmaterialet, der er skrevet specielt til dette kursus, være en god ressource. Der er også mulighed for at kontakte instruktøren.

Gå til Oversigten over Adobe Kurser


Kursusdato


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 300
Email: kursus@idg.dk
CVR: 65970414