Windows Server 2008 Grundlæggende

Microsoft Windows Server 2008 er den centrale server i alle Windows installationer og spiller en vigtig rolle i IT infrastrukturen blandt både mindre, mellemstore og større virksomheder. Udover at være brugt til Active Directory og bruger autorisation, er det også rygraden for alle andre server produkter, og danner den underliggende flade for blandt andet Exchange, SQL og andre services i virksomheden.
Kurset fokuserer på almindelige administrative opgaver som f. eks brugeroprettelse, gruppe oprettelse og backup og sikkerhed, men også opgaver omkring printere og fejlsøgning.
Kursets mål er at gøre deltageren i stand til at bruge og udføre dagligdags opgaver med de administrative værktøjer, som er indbygget i Windows Server 2008.Kursusmål

Efter kurset vil deltageren have opnået viden omkring og være i stand til at løse opgaver inden for følgende opgaver:

  • Generel IT server viden
  • Generel netværks viden
  • Relevante områder af Servermanager
  • Sikkerhedsmæssige gør og gør ikke
  • Oprettelse af nye brugere
  • Oprettelse af grupper
  • Oprettelse af mapper
  • Tildeling af rettigheder på mapper
  • Installation af Printere
  • Tildeling af netværksdrev og printere på klienter

Kurset henvender sig til

Kurset henvender sig til personer i virksomheder, der ikke har deres egen IT organisation og gerne vil have muligheden for selv at håndtere dagligdagens typiske opgaver på Windows Server 2008.

Forudsætninger

Det forventes at deltageren som minimum er vant til at arbejde på en Windows platform såsom Windows XP, Vista eller Windows 7. Kurset er beregnet på Windows Server 2008, men mange af værktøjerne er direkte overført fra Windows Server 2003, og derfor kan personer, som benytter denne tidligere Server med fordel deltage på dette kursus.


Kursusindhold

På kurset opnår du det højeste udbytte gennem en vekslen mellem teori, uddybende spørgsmål og praktiske øvelser. Til understøttelse af disse øvelser får du udleveret et kursusmateriale med tilhørende opgaver. Dette materiale kan efterfølgende bruges som opslagsværk efter kurset. Der udleveres endvidere vejledende løsninger til alle opgaver stillet i løbet af kurset. Rækker dette ikke, er du altid velkommen til at kontakte vores instruktører for uddybende spørgsmål m.m.

Kursus indhold

Windows Server 2008 introduktion
Målet med dette modul er at give deltageren en solid viden, omkring hvad det vil sige, at bevæge sig fra en bruger grænseflade til en server grænseflade.


Generel netværkskonfiguration
Målet med dette modul er at give deltageren en solid generel viden, om hvad det vil sige, at arbejde i et netværk hvor computere er koblet direkte på virksomhedens infrastruktur.


Server Administration, sikkerhed og backup
Målet med dette modul er at give brugeren værktøjer til at udføre dagligdags server opgaver uden at gå på kompromis med sikkerhed og best practices.


Active Directory
Målet med dette modul er at give deltageren den fornødne praktiske viden til at oprette og administrere brugere i et eksisterende Server miljø. Windows Server 2008 bruger grupper til at håndtere adgangskontrol, og vi vil i dette modul gå i dybden med strategier omkring grupper og deres benyttelse.

 

Adgang til filer, mapper og printere
Målet med dette modul er at give deltageren praktisk viden til at oprette mapper og printere, sætte rettigheder på dem, gøre dem tilgængelige på netværket og installere dem på brugernes computere.

Kursusdato


Praktiske oplysninger

Pris: kr. 6.800,- (ex. moms)
Varighed: 2 dage
Bemærk: Kurset udbydes af IDG som kursusfacilitator for en ATO
Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Kursus i sommerperioden?
Få et gavekort til Paradis Is
Læs mere her:

SOMMERTILBUD

Summer Academy i samarbejde med Arrow ECS Education i uge 28 eller uge 32
- få skærpet dine kompetencer og få ganen forkælet.
Læs mere her:

Summer Academy


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 300
Email: kursus@idg.dk
CVR: 65970414