Windows Server 2008 Udvidet

Microsoft Windows Server 2008 er den centrale server i alle Windows installationer og spiller en vigtig rolle i IT infrastrukturen blandt både mindre, mellemstore og større virksomheder. Udover at være brugt til Active Directory og bruger autorisation er det også rygraden for alle andre server produkter og danner den underliggende flade for blandt andet Exchange, SQL og andre services i virksomheden.
Kurset fokuserer på opsætning af serveren med installation og opsætning af services i relation til Active Directory, netværk og sikkerhed. Kurset er en forsættelse af vores Windows Server 2008 Grundlæggende kursus og det anbefales, at man har en viden svarende til dette kursus for at deltage.



Kursusmål

Efter kurset vil deltageren have opnået viden omkring og være i stand til at løse opgaver inden for følgende opgaver:

Subnetting og opsætning af netværk
Opsætning og administration af DHCP
Opsætning og administration af DNS
Opsætning og administration af Firewall
Opsætning og administration af Wsus
Installation og opsætning af Active Directory
Opsætning af Gruppe politikker
Opsætning af login scripts
Konfigurering og opsætning af Backup

Kurset henvender sig til

Kurset henvender sig til personer i virksomheder, der ikke har deres egen IT organisation og gerne vil have muligheden for selv at håndtere dagligdagens typiske opgaver på Windows Server 2008.

Forudsætninger

Det forventes at deltageren som minimum har kendskab til Windows server 2008 og har en basal viden omkring samspillet mellem klienter og severe samt kendskab til oprettelse af brugere og grupper i Active directory.


Kursusindhold

Windows Server 2008 introduktion
Målet med dette modul er at give deltageren en solid viden, omkring hvad det vil sige, at bevæge sig fra en bruger grænseflade til en server grænseflade.


Generel netværkskonfiguration
Målet med dette modul er at give deltageren en solid generel viden, om hvad det vil sige, at arbejde i et netværk hvor computere er koblet direkte på virksomhedens infrastruktur.


Server Administration, sikkerhed og backup
Målet med dette modul er at give brugeren værktøjer til at udføre dagligdags server opgaver uden at gå på kompromis med sikkerhed og best practices.


Active Directory
Målet med dette modul er at give deltageren den fornødne praktiske viden til at oprette og administrere brugere i et eksisterende Server miljø. Windows Server 2008 bruger grupper til at håndtere adgangskontrol, og vi vil i dette modul gå i dybden med strategier omkring grupper og deres benyttelse.


Adgang til filer, mapper og printere
Målet med dette modul er at give deltageren praktisk viden til at oprette mapper og printere, sætte rettigheder på dem, gøre dem tilgængelige på netværket og installere dem på brugernes computere.

Kursusdato


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 300
Email: kursus@idg.dk
CVR: 65970414