Adobe Illustrator Grundlæggende kursus

Få en grundlæggende instruktion til Illustrator, et værktøj til at skabe markant vektorgrafik til ethvert projekt. Når du har lavet logoer og ideer om til vektorgrafik vil de stå knivskarpe uanset størrelsen.Kurset henvender sig til

Kurset henvender sig til dig, der i dit daglige arbejde, har brug for at opbygge og redigere publikationer med Illustrator, lige fra brochurer og nyhedsbreve til kataloger og bøger.

Forudsætninger

Der stilles ingen krav om produktmæssige forudsætninger, men det antages, at du har arbejdet med PC før samt har kendskab til Windows brugergrænseflade.


Kursusindhold

På kurset opnår du det højeste udbytte gennem en vekslen mellem teori, uddybende spørgsmål og praktiske øvelser. Til understøttelse af disse øvelser får du udleveret et opgavesæt samt en godkendt bog.

Introduktion til Illustrator CS4/CS6
Vi starter med at tilpasse Adobe Illustrator CS5 til vores behov og får i samme omgang et overblik over programmets opbygning, samt de metaforer der anvendes.

Grundlæggende tegning i Illustrator CS4/CS6
Du bliver introduceret for de grundlæggende tegneværktøjer i Illustrator, hvordan du kan tilføje effekter, samt hvordan du kan anvende de figurer der er indbygget i Illustrator.

Arbejde med objekter
Vi fokuserer på de indbyggede værktøjer til at flytte, skalere, rotere figurer med præcision. Vi anvender blandt andet kurvefinderen og de forskellige former for hjælpelinjer.

Farver og farveforløb i Illustrator CS4/CS6
Lær hvordan farver, på de forskellige farveskalaer, oprettes og anvendes i Illustrator, samt hvornår den enkelte skala er det bedste valg. Du vil efter modulet kunne skabe dine egne farver, der kan anvendes i Illustrator og i Adobes andre programmer.

Lag i Illustrator CS4/CS6
Ved at anvende lag er det lettere at skabe overblik over de elementer der indgår i dit projekt. Lag gør det også muligt at bestemme hvilken rækkefølge elementerne skal ligge i og anvende skabeloner, der senere kan fjernes, til at placere elementer korrekt. Vi gennemgår blandt andet hvordan du låser, markerer, skjuler og ændrer rækkefølgen af objekter i lag.


Tekst og teksteffekter
Forstå hvordan du anvender tekst i Illustrator, eksempelvis lærer du hvilke typer tekst der skal anvendes til hvilke tekstelementer og farvevalg.

Forberedelse til tryk, PDF og til skærm
På sidste del af kurset ser vi på den forberedelse, der skal til for at vores fil bliver optimeret til henholdsvis publicering på nettet og turen forbi trykkeriet.


Efter kurset kan du med fordel bruge kursusmaterialet som opslagsværk. Skulle det ikke rette er du velkommen til at kontakte instruktøren.

 

Gå til Oversigten over Adobe Kurser


Kursusdato


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 300
Email: kursus@idg.dk
CVR: 65970414