Projektledelse Videregående

Kursets målgruppe er erfarne projektledere, som har været projektleder i flere år på komplekse projekter og har et metodisk fundment at trække på i udførelsen af projekter. Forløbet starter med en individuel afdækkende og motiverende samtale før kurset med en af underviserne.

Kurset gennemføres som to intense dage, hvor der skiftes mellem refleksion over ledelsesstil, metoder og værktøjer ud fra cases og egne erfaringer. Kurset bryder med den traditionelle kursusramme, da kurset foregår i en agil kontekst, hvor der også fokuseres på at skabe en fortrolig atmosfære blandt deltagerne. Efter kurset gennemføres en individuel coaching samtale, hvor der fokuseres på at skabe en kompetenceudviklingsplan for projektlederens videre virke og der følges op på refleksioner fra kurset.Kurset henvender sig til

Projektledere der har nogen erfaring, og som ønsker at udvide sin viden om de mere specifikke facetter omkring projektledelse og det at præstere gennem mennesker.

Forudsætninger

Du er en erfaren projektleder, som har været projektleder i mindst 5 år og gennemført komplekse projekter.
Din styringsmæssige værktøjskasse er på plads enten fra en certificering som f.eks. Prince2, IPMA D/C eller fra en grundlæggende projektlederuddannelse internt i et firma eller fra en kursus udbyder.
Du er vant til at bruge en projektmodel.
Du har lysten til at udvikle dig som projektleder.


Kursusindhold

På kurset vil følgende områder blive trænet:

  • Identificering af projektet tilstand - Review af et projekt
  • Lederrolle og adfærd i forhold til projektets kompleksitet - Planlægning af ledelsesindsatsen
  • Kommunikationen i forhold til projektets omgivelser - Interessenter vs. kommunikations medier og metoder
  • Håndtering af Interventioner - at kunne agere som en professionel projektleder ved ændringer og i pressede situationer
  • Projektlederens integritet - hvordan afbalancerer du brugen af "dig selv" og dine værdier, erfaringer og kompetencer
  • Træd ud af projektlederrollen - der fokuseres på dig selv, dine evner og tolerancer

 

Inden kursusstart sendes en pakke med materialer og øvelser til forberedelse inden kurset.

Undervisningsform

Kurset indledes med en motiverende og afdækkende samtale med en af underviserne á 1½ times varighed, ca. 2-3 uger før kursus start. Selve kurset gennemføres som to intensive dage i træk fra kl. 9 til kl 20. Efterfølgende afsluttes kurset med en coaching samtale á to timers varighed 1-2 uger efter kurset. Kurset omfang er således 24 timer, udover dette må der forventes 4-8 timers forberedelsestid.

Kursusmål

Kursets formål er, at bevidstgøre den enkelte projektleder om den ledelsesmæssige adfærds betydning i forhold til projektets involverede, de organisatoriske styringsmæssige rammer, indhold og processer. Ledelsesadfærden vil dels blive trænet ud fra cases og dels ud fra erfaringsudvekslinger med de andre deltagere og underviserne.

 


Kursusdato


Praktiske oplysninger

Pris: kr. 14.000,- (ex. moms)
Varighed: 2 dage
Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt


Vi har kurset til dig, der er It-leder og har brug for ny inspiration og nye værktøjer.


Den daglige ledelse i en gruppe af It-folk - eller implementeringen af nye værktøjer, rutiner eller opgaver kræver, at du som leder er udstyret med de rigtige værktøjer, så opgaverne bliver løst til alles tilfredshed og du ikke mindst er tilfreds med resultaterne.
Vi tilbyder ledelseskurser på flere niveauer, lige fra det mest grundlæggende til topledelse:

Projektledelse grundlæggende
It-forandringsledelse
It-ledelse
It-chef (CIO) it- og digital ledelse

Du finder alle relevante oplysninger om de enkelte kurser ved at klikke på det link, der passer dig bedst. Har du spørgsmål til kurserne, så er du velkommen til at kontakte os. Ring 77 300 123.
Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 300
Email: kursus@idg.dk
CVR: 65970414