MSP® Foundation & Practitioner

Kursusmål

 At diskutere og forstå MSP tilgangen til programledelse, ved at bygge på deltagernes egne erfaringer og viden om     gennemførsel af store forandringer

 Anvendelse af MSP i forhold til en række kontekster udarbejdelsen af program dokumentation og det at skabe en velfungerende    programorganisation

 Forberedelse til Foundation og Practitioner eksamen

Kursusudbytte
Når du deltager på MSP Foundation og Practitioner kurset, får du en detaljeret viden om MSP-rammeværktøjet som du kan bruge aktivt i dit arbejde som programleder eller programmedarbejder. Du får også viden om principperne og flowet i et program samt mulighed for, med brug af øvelser at afprøve dine færdigheder. Ved beståelse af eksamen opnår du en MSP Foundation og Practitioner certificering.

Kurset henvender sig til

Kurset er for dig, der ønsker et indgående kendskab til MSP og enten som individ eller organisation, ønsker en kontrolleret tilgang til programledelse og programhåndtering. Du er involveret i programmer som f.eks. programleder, ansvarlig for hele eller dele af programmets styringsdiscipliner, programmedarbejder eller erfaren projektleder.

Forudsætninger

Kurset har fokus på forståelse for procesorienteret programledelse med MSP, og det vil derfor være en fordel, hvis du har erfaring med praktisk arbejde indenfor program- eller projektledelse.

Kursusindhold

• Introduktion til MSP og definition af et program og de basale komponenter, der udgør et MSP-program

• Overblik over de principper, der udgør fundamentet for MSP, samt hvordan de 7 principper bruges undervejs i programmets livscyklus

• Overblik over de 7 ledelsestemaer i MSP samt, hvordan hvert tema understøtter programmer, risici og kvalitetssikring.

• MSP-livscyklus: En gennemgang af de processer, der er i et program.

• MSP Foundation eksamensforberedelse, hvor vi gennemgår de typiske eksamensspørgsmål relateret til nøgleområder i MSP-manualen.

• Giver dig en introduktion til effektiv udnyttelse af eksamenstiden

• Gennemgår testeksamener og feedback på disse

Undervisningsform
Kurset afholdes som et 5-dages intensivt kursus uden overnatning. Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, hvor der veksles mellem øvelser og gennemgang af teori. Teorien gennemgås i relation til praktiske eksempler. Derudover vil du få mulighed for at øve dig på prøveeksaminer.

Undervisere og sprog
Vores undervisere bruger en stor del af deres tid på at rådgive eller assistere i forbindelse med projekt, program og porteføljestyring. De har en bred erfaring koblet med dyb faglig og teoretisk ballast. Undervisere og materiale er akkrediteret af eksamensinstituttet. Kurset afholdes med dansk akkrediteret underviser. Certificering, manual og materialer er på engelsk.

Eksamen
Kurset indeholder en Foundation og Practitioner eksamen, som afholdes på kursets 3 dag (Foundation) og 5 dag (Pracitioner).

Foundation eksamen:
• Eksamen varer 60 minutter
• Den består af 60 multiple choice spørgsmål
• For at bestå skal du have 36 spørgsmål rigtigt besvaret
• Eksamen er online, uden hjælpemidler og du skal medbringe egen computer

Practitioner eksamen:
• Eksamen varer 2½ time
• For at bestå skal du have 42 spørgsmål rigtig besvaret
• Den består af 70 spørgsmål
• Eksamen er papirbaseret og med hjælpemidler 

 

Prisen indeholder
 Officiel MSP-manual og MSP Foundation og Practitioner forberedelseshæfte (på engelsk)
 Fyldestgørende kursusmateriale som kan bruges som opslagsværk under kurset
 MSP Foundation og Practitioner eksamen
 Forplejning under kurset

PRINCE2® tilbydes af Peak Consulting Group, der er akkrediteret træningsorganisation (ATO) hos AXELOS Limited. PRINCE2® er et registreret varemærke tilhørende AXELOS Limited, som anvendes med tilladelse fra AXELOS Limited. Alle rettigheder forbeholdes.


 

Praktiske oplysninger

Pris: kr. 24.500,- (ekskl. moms)
Varighed: 5 dage
Afholdelsesdatoer:
  • Kursus den 1. - 5. nov. i Kbh.

Bemærk:

Ekskl. moms
Inkl. certificering,materialer, manual og forplejning.

Tilmelding

Tilmeld dig på www.idgkurser.dk/kursus/109 eller kontakt IDG Kurser på telefon 77 300 300.