SQL kursus Grundlæggende

Kursusmål

SQL betyder Structured Query Language og er beregnet til datamanipulation i relationelle databaser. Ved at deltage på dette kursus opnår du en solid grundlæggende viden om udtræk og redigering af data i SQL databaser. Efter dette SQL Grundlæggende kursus har du viden og kompetencer, så du kan:

Kurset henvender sig til

Kurset henvender sig til dig, der har behov for at lære SQL fra bunden.

Forudsætninger

Kurset forudsætter, at du er vant til at arbejde med PC og har kendskab til databaser.

Kursusindhold

Modul 1 - Hvad er SQL?

I dette modul introduceres du overordnet for den grundlæggende databaseteori bag relationelle databaser og baggrunden for og benyttelsen af SQL.


Modul 2 - Hent data og sortér data

I dette modul introduceres du for "Select-sætningen" og vil efterfølgende være i stand til at udarbejde simple forespørgsler, der returnerer data fra en relationel database.


Modul 3 - Filtrér data

I dette modul introduceres du for muligheden for at lave simpel filtrering af data inden det returneres fra en relationel database. Desuden introduceres de mest almindelige og simple operatorer i forbindelse med filtrering.


Modul 4 - Filtrering med jokertegn

I dette modul introduceres du for muligheden for at lave avanceret filtrering med jokertegn.


Modul 5 - Beregnede felter og funktioner

I dette modul introduceres du for muligheden for at oprette beregnede felter i forbindelse med oprettelse af datasæt og brug af en række af de indbyggede funktioner i T-SQL. Efterfølgende vil du være i stand til at oprette beregnede felter, som sammensætter tekster og beregner tal, bruge alias for nye eller eksisterende kolonnenavne og bruge en række funktioner til manipulation af datoer og tekst.


Modul 6 - Beregning af totaler og datagruppering

I dette modul introduceres du for en række af de indbyggede aggregat funktioner i T-SQL. Efterfølgende vil du være i stand til konstruere datasæt, som beregner blandt andet sum, gennemsnit, finder minimumsværdi m.m. og gruppere disse.


Modul 7 - Underforespørgsler (Subqueries)

I dette modul introduceres du for underforespørgsler (subqueries), som på den ene side er komplekse og på den anden side er særdeles nyttige ved konstruktion af komplekse datasæt. Du vil efterfølgende være i stand til at bruge underforespørgsler som filtre og som "indlejrede" forespørgsler i form af beregnede felter.


Modul 8 - Join-operatoren og kombinerede forespørgsler

Her gennemgår vi den relationelle databaseteori mere dybdegående, som introduktion til joins. Herefter skal du lære hvad joins kan bruges til ved konstruktion af datasæt baseret på flere tabeller. Du vil også lære at bruge "Inner Joins" og "Outer Joins" og du vil desuden se eksempler på brugen af joins i stedet for underforespørgsler. Desuden introduceres brugen af kombinerede forespørgsler.

 • Join-operatoren og kombinerede forespørgsler
 • Brug af tabel-alias
 • Join-typer
 • Joins og aggregater
 • Kombinerede forespørgsler

 

Praktiske oplysninger

Pris: kr. 7.600,- (ekskl. moms)
Varighed: 2 dage
Afholdelsesdatoer:
 • Kursus den 3. - 4. april i Kbh.
 • Kursus den 3. - 4. maj i Kbh.
 • Kursus den 1. - 2. juni i Kbh.
 • Kursus den 3. - 4. juli i Kbh.
 • Kursus den 1. - 2. aug. i Kbh.
 • Kursus den 4. - 5. sept. i Kbh.
 • Kursus den 4. - 5. okt. i Kbh.
 • Kursus den 1. - 2. nov. i Kbh.
 • Kursus den 4. - 5. dec. i Kbh.

Bemærk:

København.

Tilmelding

Tilmeld dig på www.idgkurser.dk/kursus/11 eller kontakt IDG Kurser på telefon 77 300 300.