RPA 1.0 - Introduktionskursus til Robotic Process Automation (RPA)

Kursusmål

Kurset giver dig bl.a. svar på følgende spørgsmål: 

Derudover får du på kurset praktiske eksempler på anvendelse af RPA/softwarerobotter samt viden og inspiration til opbygning af ’best practice’ indenfor området.

Kurset henvender sig til

Alle som gerne vil vide mere om RPA/softwarerobotter og er interesserede i teknologien samt udfordringerne og mulighederne forbundet hermed.

Forudsætninger

Der er ingen forudsætninger for at lære at tænke i automatisering med RPA. Det er en fordel, at du har interesse og flair for digitalisering samt teknologi generelt.

Kursusindhold

RPA er softwarerobotter, der erstatter arbejde, som tidligere er udført af et menneske. Fx at logge ind i programmer, indtaste data, kopiere information fra ét system til et andet, modtage og sende e-mails, hente data fra hjemmesider og rigtigt mange andre ting. Dvs. der er ikke nogen fysiske robotter. En softwarerobot har sit eget brugernavn og password til systemerne, som den arbejder i – forestil dig den som en ’virtuel kollega’. 

RPA er særligt anvendeligt til rutineopgaver, hvor der er en vis volumen i opgaven, der gør, at det kan betale sig at udvikle en softwarerobot til at løfte opgaven. Volumen forstået bredt idet der både kan være mange gentagelser, der tager kort tid eller få gentagelser, der tager lang tid. Derudover kan RPA anvendes til at bygge ’broer’ (kunstige API’er) mellem systemer enten som en midlertidig løsning ifm. hasteopgaver, eller som en prototype for at afklare om en ide har gang på jord. Derefter kan man overveje at erstatte RPA-løsningen med ’rigtig IT’, hvis der er en business case til et IT-projekt. 

Ved hjælp af RPA, er det blevet nemt at automatisere rutineprægede gentagne administrative opgaver og derved skabe tid til opgaver med en højere værdi for kunder og virksomheden. Brug af softwarerobotter skaber bl.a. gladere kunder og medarbejdere, frigjort tid til andre opgaver, reduktion i operationel risiko, højere kvalitet og endeligt reduktion i omkostninger. 

På dette kursus vil du lære at forstå RPA og mulighederne, det præsenterer. Du vil lære, hvor i din organisation det bedst kan betale sig at starte med et pilotprojekt og hvordan du kan anvende teknologien til at effektivisere og skabe konkurrencemæssige fordele. Under hele kurset kan du nyde godt af din underviser Stine Høiberg Rasmussens betydelige praktiske erfaring fra virksomheder som Nykredit, Domea.dk, Skattestyrelsen og BDO.

Mere om din underviser Stine: Stine Høiberg Rasmussen har dyb faglig indsigt i og erfaring med RPA fra en lang række private og offentlige organisationer. Hun holder jævnligt oplæg om sine erfaringer med RPA på bl.a. konferencer og seminarer. 

Herudover, har Stine bl.a. udgivet publikationen "Robotterne er her" om anvendelsen af RPA, Machine Learning og Bots i samarbejde med den almene sektor. Stine har arbejdet med RPA siden teknologiens opstart og har over 10 års erfaring med automatisering og optimering af processer.

 

Praktiske oplysninger

Pris: kr. 5.995,- (ex. moms)
Varighed: 1 dag
Afholdelsesdatoer:
  • Kursus den 10. dec. i Århus

Tilmelding

Tilmeld dig på www.idgkurser.dk/kursus/1114 eller kontakt IDG Kurser på telefon 77 300 300.