Change Management™ Foundation - DK

Kursusmål

At lære de effektive kommunikationsmetoder, og hvordan interessenter med forskellige udgangspunkter håndteres på en effektiv måde.

På kurset gennemgås teorier og praktisk håndtering af jeres forhold til ændringer, og hvorledes ændringer påvirker og styres i organisationen.

Du får konkrete metoder til kommunikation og interessenthåndtering, og kurset afsluttes med metoder til praktisk ændringsstyring.

Kurset klæder dig kort sagt på til at håndtere alle de udfordringer og opgaver, du møder i forbindelse med implementeringen af forandringer i organisationen.

Undervisningsform

Kurset foregår online via videobaseret e-learning. Du kan streame din undervisning hvor du vil, når du vil og i dit helt eget tempo. Kombinationen af videoer, quizzer, testeksaminer og supplerende materiale giver dig en god støtte både under og efter kurset.

Eksamen

Kurset henvender sig til

Program-, Portfolio-, Projektledere og alle medarbejdere som arbejder med forandringsledelse.

Forudsætninger

Der er ingen forudsætninger for at tage kurset.

Kursusindhold

Idenfitikation af forandringsfaktorerne, altså de faktorer, der driver behovet for forandring, omfatter brugen af disse oplysninger for at opretholde strategisk fokus og energi gennem hele forandringsprocessen. Det giver svaret på det grundlæggende spørgsmål “Hvorfor forandring” og “Hvorfor nu”.

Principper, processer og teknikker

Beskrivelse af principper, processer og teknikker til effektiv styring af fordele (gevinster) og realisering i et forandringsinitiativ.

Interessenter

Hvordan man analyserer og engagerer interessenter. At analysere en interessent er vigtigt for at identificere de vigtigste interessenter samt for at samle og opretholde en god engagementstrategi, især når man arbejder med et forandringsteam.

Kommunikation

Forståelse af forskellige tilgange til kommunikation, og hvornår de er egnede at bruge, kan gøre den kritiske forskel mellem succes eller manglende kommunikationsindsats og i sidste ende forandringsinitiativet.

Virkningen af forandringen

Handler om at identificere og analysere virkningen af forandringen, hvilket er en af nøglerne til planlægningen af effektiv forandringsledelse. ENa analyse af indvirkningen kan bidrage til at undgå eller i det mindste minimere de forstyrrende påvirkninger og understøtte de positive aspekter af forandringen. Ved vurderingen af virkningerne er det vigtigt at huske på, at der ofte er en organisatorisk “Pollyanna-effekt”. Det er nyttigt at betragte forandringsledelsen som en vigtig risikostyringsstrategi.

Menneskelige og kulturelle aspekter

Fokuserer på menneskelige og kulturelle aspekter – hvorfor de betyder noget, hvordan man identificerer problemerne og øger villigheden til forandring, hvordan man forbereder sig på modstand mod forandringen og hvordan man måler virkningen af eventuelle forandringsinitiativer. 

Praktiske oplysninger

Pris: kr. 8.950,- (ekskl. moms)
Varighed: 12 måneders adgang
Afholdelsesdatoer:
  • E-learningskursus - løbende kursusstart

Bemærk:

4 timer 11 min. af video
71 supplerende materialer
Adgang på mobil
Change Management eksamen Inkl.
Change Management manual inkl.

Tilmelding

Tilmeld dig på www.idgkurser.dk/kursus/1157 eller kontakt IDG Kurser på telefon 77 300 300.