Grafisk design med Adobe Creative Cloud - Lær Photoshop, InDesign, Illustrator med flere

Godkendt på de regionale positivlister de fleste steder i landet. Tal med dit jobcenter.

Grafisk Design med Adobe Creative Cloud er godkendt som "Grafisk design kursus" (Østjylland), "InDesign CC Basis+" (Fyn), samt hhv. "Indesign-, Photoshop-, Illustrator: fra begynder til mester" og "Grafisk Design Basis" (Nord- og Vestjylland samt Sjælland og Hovedstaden) på de regionale positivlister

Fuld adgang til Adobe Creative Collection i 3 måneder er inkluderet i kurset.
Bliv en haj i Adobe Photoshop , InDesign, Illustrator, Premiere Pro og de andre programmer i Adobe CC.
Lær at bruge Adobes cloudfunktioner.

Kurset henvender sig til

Forudsætninger

Undervisning og e-learning på dansk. Det vil sige, at du har adgang til læring om alle de forskellige programmer i Creative Cloud (se oversigten længere nede) - og kan tage kurset i helt dit eget tempo.

Det kan være en god ide at se videoerne samtidig med, at du sidder med programmerne og efterprøver tingene selv. Derfor har du også adgang til programmerne i Creative Cloud i tre måneder fra kursusstart. Så du får mulighed for at afprøve alting i praksis og skabe dine egne kreationer.

Undervejs i kurset vil du blive mødt af konkrete opgaver som bliver stillet af din underviser. Her får du rig mulighed for at afprøve dine evner - og få en personlig bedømmelse af det du har lavet med særligt fokus på hvor du kan forbedre din proces.

Din dialog med underviseren er en-til-en. Det betyder, at undervisningen er tilpasset dit niveau.

Kursusindhold

Lær at arbejde med Adobe Creative Cloud: Photoshop, InDesign med flere

Undervisning og e-learning på dansk. 
Dette kursus afvikles som ren e-learning uden tilstedværelsesundervisning. Der er tilknyttet en online mentor gennem hele forløbet. 

Adobe Creative Cloud er schweizerkniven for alle der arbejder med kommunikation. Og her er kurset for dig, som vil være bedre håndværksmæssigt klædt på til at varetage jobs indenfor marketing og kommunikation.

Kurset varer 6 uger - du får adgang til Adobe Creative Cloud i tre måneder, men skal benytte din egen PC eller Mac 

Inden kursets startdato modtager du kursets tre grundbøger i Photoshop, InDesign og Illustrator med posten.

Du får derudover adgang til e-learning af høj kvalitet som supplement til bøger og kursusplan.

Du følges af din egen underviser hele vejen igennem kurset, og har mulighed for at få feedback på det du laver i programmerne. Kurset henvender sig både til dig som er helt grøn i Adobe Creative Cloud, og dig som har arbejdet lidt med eksempelvis Photoshop, men gerne vil have en mere struktureret viden.

Det får du:
Fuld adgang til al software i Adobe Creative Cloud i tre måneder.

Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, InDesign, Lightroom, Audition, After Effects med flere.

Din egen underviser
Adam Bindslev er din underviser på hele forløbet. Sammen tilrettelægger I hvilke emner der især skal fokuseres på, og lægger en plan for hvordan de seks uger skal forløbe, så du får mest muligt ud af forløbet.

Kursusbøger
Adobe Photoshop Classroom in a book, 2018 edt.
Adobe Illustrator Classroom in a book, 2018 edt.
Adobe InDesign Classroom in a book, 2018 edt.

Bøgerne sendes til dig med posten inden kursusstart og er dine til evig arv og eje. 
E-learning i høj kvalitet
Udover kursusbøgerne får du adgang til e-learning i høj kvalitet fra irske Skillsoft. Du har adgang i et år fra kursusstart, så du i en periode kan vende tilbage når du støder på udfordringer med programmerne.

Om Photoshop, InDesign og de andre programmer i Adobe Creative Cloud

Siden introdutionen af Photoshop i 1990 har programmet været den professionelle standard for billedbehandling på computer. Programmet har, naturligvis, udviklet sig meget på de 27 år det har eksisteret - og har fået følge af en række andre programmer til at skabe en sammenhængende grafisk suite der giver dig mulighed for at arbejde med fotografi, video, grafik, lyd, animation og webudvikling.

I dette kursus fokuserer vi, udover Photoshop, på programmerne InDesign, Illustrator og Premiere Pro. De udgør til sammen et samlet hele til at kunne producere professionelt grafisk materiale til brug for kommunikation og markedsføring. Og vi ser på den måde de fire programmer kan arbejde sammen gennem Creative Cloud, så du kan bruge det du skaber i et program i de andre programmer.

InDesign bruger du når du skal lave en publikation. Det kan være alt fra en et-sidet flyer til en hel bog. InDesign giver dig mulighed for at kombinere tekst, fotografi og grafik til professionelt layout - og eksportere det i formater til web og tryk.

Illustrator er, som navnet siger, fokuseret på illustration. I programmet arbejder du med såkaldt “vektorgrafik”, og er i stand til at tegne, male og konstruere alverdens grafik. Fra logoer til infografik, grafer eller andre illustrationer. Disse kan, naturligvis, bruges direkte i dine layouts i InDesign.

Premiere Pro er skabt til at lave video. Det er et non-lineært videoredigeringsprogram, der giver dig en bred vifte af muligheder for at kombinere video fra alverdens forskellige kameraer - fra mobiltelefoner til professionelle filmkameraer. Her kan du redigere, kombinere, klippe og meget andet. Du kan korrigere farver, redigere i lyden og tilføje tekst og grafik - så resultatet bliver som du vil have det. Og du kan eksportere det til brug på YouTube, Facebook eller andre digitale platforme.

Om Kurset
Igennem kurset sætter du selv tempoet, men din læring bliver understøttet af undervisningsplanen, hvor du får hjælp til at strukturere din læring. Hver uge vil der være en opgaveaflevering, hvor du modtager feedback og forslag til forbedringer af din proces og dit output.

Desuden er der adgang til at stille spørgsmål direkte til underviseren, hvis der er noget du er i tvivl om.

Kurset fokuserer først og fremmest på de fire primære programmer i Creative Cloud: 

 • Photoshop
 • InDesign
 • Illustrator
 • Premiere Pro

Det er de programmer du får stillet opgaver i. Men i e-learningen finder du også materiale om Flash, Edge og Dreamweaver, hvis du har lyst til at dykke mere ned i værktøjer til web og animation.
Efter endt kursus vil du kende til den generelle virkemåde i programmerne i Creative Cloud og have et godt kendskab til de mest gængse funktioner i Photoshop, Indesign, Illustrator og Premiere Pro.
Du vil være i stand til at redigere et fotografi, skabe en tryksager, PDF’er eller andre publikationer, lave simple illustrationer og klippe en film - for eksempel til brug på nettet.

Om Photoshop, InDesign og Illustrator

Siden introdutionen af Photoshop i 1990 har programmet været den professionelle standard for billedbehandling på computer. Programmet har, naturligvis, udviklet sig meget på de 27 år det har eksisteret - og har fået følge af en række andre programmer til at skabe en sammenhængende grafisk suite der giver dig mulighed for at arbejde med fotografi, video, grafik, lyd, animation og webudvikling.

I dette kursus fokuserer vi, udover Photoshop, på programmerne InDesign og Illustrator. De udgør til sammen en suite af specialiseret software, som benyttes til at producere professionelt grafisk materiale til brug for kommunikation og markedsføring. Og vi ser på den måde de tre programmer kan arbejde sammen gennem Creative Cloud, så du kan bruge det du skaber i ét program i de andre programmer.

InDesign bruger du, når du skal lave en publikation. Det kan være alt fra en et-sidet flyer til en hel bog. InDesign giver dig mulighed for at kombinere tekst, fotografi og grafik til professionelt layout - og eksportere det i formater til web og tryk.

Illustrator er, som navnet antyder, fokuseret på illustration. I programmet arbejder du med såkaldt vektorgrafik, og er i stand til at tegne, male og konstruere alverdens grafik. Fra logoer til infografik, grafer eller andre illustrationer. Disse kan, naturligvis, bruges direkte i dine layouts i InDesign.

Forudsætninger

Du behøver ikke at have kendskab til Adobe Creative Cloud for at kunne deltage på kurset, men du bør have et grundlæggende kendskab til hvordan din computer fungerer - kende til filer, mapper etc. - og være i stand til at installere programmerne på computeren.

Desuden skal du have en internetforbindelse for at kunne benytte såvel e-learningen som mange af funktionaliteterne i Adobes Creative Cloud.

E-learning

Som deltager på kurset, får du adgang til Adobe Creative Cloud i tre måneder. Derudover har du et års adgang til de e-learning kurser, som er listet herunder. Kurserne er på dansk, og er produceret af Edutasia.

E-learning i Adobe Photoshop

Adobe Photoshop er standardværktøjet for alle med et behov for at kunne redigere og manipulere fotos. Der er simpelthen ikke noget alternativ på markedet. Har du dokumenteret erfaring med programmet, kan du navigere i myriaderne af undermenuer og kender du de fleste termer og funktioner har du en klar fordel når du søger jobs indenfor området. Det gælder også hvis du søger jobs, hvor billedredigering ikke er den egentlige jobfunktion.

Som kursist får du adgang til dansksproget e-learning fra Edutasia. Materialet er omfattende, og rummer blandt andet flere end 120 videoer samt tests og øvelser.

Du får en grundlæggende forståelse for Photoshop og de mange funktioner og værktøjer, som programmet indeholder. Du lærer blandt andet at give dine billeder mere liv, dybde, farve, lys, kontrast osv. Du lærer også at tilføje nye elementer til dit billede og manipulere eksisterende elementer med lag, filtre, pensler med flere.

Emner

Find rundt i Photoshop

 • Genvejstaster
 • Åbn Photoshop
 • Arbejdsrum
 • Værktøjspanel
 • Indstillingslinje
 • Menulinje
 • Paneler
 • Navigator og zoom
 • Rediger værktøj
 • Basale indstillinger

Grundlæggende redigering

 • Beskær og ret op
 • Indholdsafhængig beskæring
 • Lysstyrke
 • Niveauer
 • Kurver
 • Vibrering
 • Farvetone
 • Sort/hvid-justering
 • Pletreparation
 • Stempelkloning
 • Gør lysere/Brænding

Filformater, farverum, input og output

 • Filtyper
 • Farverum
 • Bitdybde
 • Pixels og billedstørrelse
 • Gem billede
 • Print

Camera Raw

 • Intro
 • Åbn billede i Camera Raw
 • Hvidbalance
 • Belysning og histogram
 • Højlys og skygge
 • Sort- og hvidpunkt
 • Før og efter
 • Klarhed/fjern tåge
 • Vibrering og farvemætning
 • Billedprofiler
 • Beskæring
 • Ret billede op
 • Pletfjerner
 • Kurveværktøj
 • Gør billede skarpere
 • Støjreduktion
 • Hsl
 • Bw
 • Linekorrektion
 • Transformer
 • Effekter
 • Justeringspensel
 • Gradueret og radial
 • Forudindstillinger
 • Gå til Photoshop

Lag og lagmasker

 • Intro
 • Introduktion til Lag
 • Justeringslag
 • Farvemætning
 • Lagmaske
 • Kontrollér lagmaske
 • Kopiér lagmaske
 • Gruppér lag
 • Blandingsindstillinger
 • Justering af lag
 • Falsk tattoo
 • Opret nyt billede
 • Placer flere billeder
 • Smart objects
 • Fri transformering
 • Baggrund
 • Effekter
 • Kopiér effekt
 • Gem og eksportér

Fritlægning og selektion

 • Firkantet selektion
 • Rund selektion
 • Kombiner selektioner
 • Tryllestav
 • Importér himmel
 • Bland lag
 • Hurtigt markeringsværktøj
 • Vælg og maskér
 • Flyt lag
 • Farveforløbsudfyldningslag
 • Struktur og skyer
 • Tekstlag
 • Lassoværktøj
 • Penværktøj
 • Kurve til selektion
 • Sammensæt baggrund
 • Stempelkloning

Filtre og effekter

 • Camera Raw som filter
 • Blødgøringsfilter
 • Uskarp maskering
 • Filtergalleri
 • Stregtegning
 • Filter med maske
 • Smart-filtre
 • Bevægelsessløring
 • Smart-filtre 2
 • Gengiv
 • Linsesløring
 • Belysningseffekt

Farver og pensler

 • Farvevælger
 • Pensler
 • Pipette
 • Skift farve
 • Lyseffekt
 • Viskelæder
 • Blandingsindstilling

Typografi og figurer

 • Figurer
 • Figuregenskaber
 • Fonte
 • Tekst i figur
 • Tekstegenskaber
 • Kurve
 • Effekter
 • Effekt på form
 • Linjetekst

E-learning i Adobe Illustrator

Adobe Illustrator er verdens mest udbredte program til vektorbaseret illustration. Softwaren giver dig mulighed for at skabe dine egne illustrationer til brug i tryk, på nettet, på sociale medier og alle mulige andre steder, hvor der er brug for grafisk arbejde. Det er et program, som sætter dig i stand til at designe logoer, infografik og alle mulige andre illustrationer.

I forbindelse med kurset får du adgang til opdateret dansksproget e-learning som giver dig en grundig introduktion til programmet, Du lærer blandt andet om de, til tider noget ulogiske, termer som benyttes i Illustrator, og om de funktioner som gemmer sig bag de mange menuer i softwaren.

Emner

Arbejdsrum og værktøjer

 • Arbejdsrum
 • Værktøjer
 • Selektioner
 • Tegnebrætter
 • Genveje
 • Guides

Geometriske figurer

 • Ellipser og cirkler
 • Rektangler og kvadrater
 • Linjer
 • Stjerner

Stier og former

 • Anvendelse af Opret form-værktøjet
 • Krumningsværktøjet
 • Fordrejning
 • Direkte markering
 • Saks og kniv
 • Spejling

Import, vektorisering og tranformation

 • Import af bitmap
 • Vektorisering
 • Fordrej som marionetdukke
 • Sammensatte kurver
 • Symboler

Arbejdsrum og værktøjer

 • Arbejdsrum
 • Værktøjer
 • Selektioner
 • Tegnebrætter
 • Genveje
 • Guides

Geometriske figurer

 • Ellipser og cirkler
 • Rektangler og kvadrater
 • Linjer
 • Stjerner

Stier og former

 • Anvendelse af Opret form-værktøjet
 • Krumningsværktøjet
 • Fordrejning
 • Direkte markering
 • Saks og kniv
 • Spejling

Import, vektorisering og tranformation

 • Import af bitmap
 • Vektorisering
 • Fordrej som marionetdukke
 • Sammensatte kurver
 • Symboler

Farver, mønstre og farveforløb

 • Forskellen på RBG og CMYK
 • Farveprøver
 • Adobe Color
 • Biblioteket
 • Farveforløb
 • Mønstre

Tegneværktøjer

 • Penværktøjet
 • Ankerpunkter
 • Shaperværktøj
 • Klatpenslen
 • Blyanten
 • Breddeværktøj
 • Farveforløb - kombinationsforløb
 • Lag
 • Udsnitsmasker

Tekst, diagrammer og pensler

 • Omskabelse af en streg til en kontur
 • Tekstblokke
 • Stregtyper
 • Radialt farveforløb
 • Pipetteværktøj
 • Diagrammer
 • Pensler
 • Rammer
 • Indsættelse af billede

Output

 • At gemme som
 • At gemme en skabelon
 • EPS, PDF og SVG
 • At eksportere til skærme
 • At eksportere som

Forskellen på RBG og CMYK

 • Farveprøver
 • Adobe Color
 • Biblioteket
 • Farveforløb
 • Mønstre

Tegneværktøjer

 • Penværktøjet
 • Ankerpunkter
 • Shaperværktøj
 • Klatpenslen
 • Blyanten
 • Breddeværktøj
 • Farveforløb - kombinationsforløb
 • Lag
 • Udsnitsmasker

Tekst, diagrammer og pensler

 • Omskabelse af en streg til en kontur
 • Tekstblokke
 • Stregtyper
 • Radialt farveforløb
 • Pipetteværktøj
 • Diagrammer
 • Pensler
 • Rammer
 • Indsættelse af billede

Output

 • At gemme som
 • At gemme en skabelon
 • EPS, PDF og SVG
 • At eksportere til skærme
 • At eksportere som

E-learning i InDesign

InDesign udgør sammen med Photoshop de mest udbredte applikationer fra Adobe Creative Cloud. Det er ikke kun mennesker som arbejder professionelt med DTP og grafisk design, som anvender InDesign. Det er der eksempelvis også mange kontoruddannede, der gør – og alle mulige andre som fra tid til anden løser kommunikationsopgaver.

Har man aldrig arbejdet med InDesign før, kan det opleves som værende ret uoverskueligt og svært. For at knække den nød, handler det i meget høj grad om at forstå programmets brugergrænseflade. Derefter oplever de fleste, at det faktisk går hurtigt med at lære de mange funktioner og værktøjer, som programmet indeholder.

E-learningen fra Edutasia er på dansk, og rummer knap 120 videoer og en omfattende opgavesamling.

Emner

Velkommen

 • Grafisk opsætning
 • Inspiration
 • Udstyr
 • Opgavefiler
 • Vejledning

Arbejdsområde og værktøjer

 • Arbejdsområde
 • Genveje
 • Åbn InDesign
 • Arbejdsområde
 • Værktøjspanel
 • Kontrolpanel
 • Programlinje
 • Paneler
 • Zoom
 • Basale indstillinger

Opsætning af dokument

 • Mål og enheder
 • Margen, beskæring og satslinje
 • Master
 • Spalter
 • Hjælpelinjer
 • Visningsindstillinger
 • Arkiver
 • Skabelon

Arbejd med tekstbokse

 • Definer tekstboks
 • Justering
 • Kopiér tekstboks
 • Formatér tekst
 • Punktopstilling
 • Teksteditor
 • Spalter
 • Pipette
 • Spænd over spalter
 • Grundlinjenet
 • Orddeling
 • Tekst i figur
 • Figursats
 • Ramme om tekst

Typografier og formater

 • Typografiske begreber
 • Typekit
 • Tekstelementer
 • Opret afsnitsformat
 • Grundlæggende tegnformater
 • Uncialer
 • Farver på typografi
 • Rammer
 • Tegnformater
 • Tegnformat på unicial
 • Punktopstillinger
 • Objektformater
 • Slet tilsidesættelser
 • Gem formater

Objekter og lænker

 • Opret layout
 • Indsæt billede
 • Lag
 • Lænker
 • Word
 • Skiftetegn
 • Forbind spalter
 • Indsæt flere billeder
 • Indsæt sider
 • Avanceret formatering
 • Afslutning på layout
 • Blurbs
 • Sidefod
 • Eksport til PDF

Farver, former og effekter

 • Opret dokument
 • Indsæt billede
 • Pipette
 • Flere lag
 • Figursats på billede
 • Figurer og opacitet
 • Gradient
 • Skyggeeffekt
 • Kopiér effekt
 • Indsæt AI-fil
 • Indsæt cirkel
 • Eksportér til tryk

Tabeller, fodnoter og indholdsfortegnelse

 • Tabeller, fodnoter mm.
 • Indsæt tekst
 • Indsæt fodnote
 • Avanceret tekstboks
 • Indsæt billede i ramme
 • Indsæt tabel
 • Formatér tabel
 • Indsæt indholdsfortegnelse
 • Formatér indholdsfortegnelse
 • Indsæt gradient
 • Opret alternativ master
 • Konturskrift

Bøger, sidetal og justering af layout

 • Bøger i InDesign
 • Indsæt tekst på flere sider
 • Juster layout
 • Opret bogfil
 • Synkroniser formatering
 • Synkroniser master
 • Indsæt sidetal
 • Rettelse af sider
 • Forside
 • Indholdsfortegnelse til bog
 • Kontrollér bog
 • Eksportér bog
 • Pak bog
 • Juster layout II
 • Alternativ master

Output

 • PDF-definitioner
 • Importér PDF-definition
 • Print
 • Udgiv online
 • Publish Online Dashboard
 • Eksportér som billede
 • Afslutning

Krav til din PC eller Mac

For at få noget ud af kurset, er det naturligvis vigtigt, at du har en nyere PC eller Mac, som kan køre programmerne.

Hele softwarepakken fylder omkring 11 GB, og du skal sørge for at have rigeligt med plads på din harddisk - efter installation mindst 8 GB.

Derudover gælder følgende:

 • 64 bit multicore processor
 • Windows 7 eller nyere / Mac OSX ver 10.10 eller nyere.
 • Mindst 8 GB RAM

 

 


 


 


Kursusdato


Praktiske oplysninger
Pris:
kr. 20.700,- (ekskl. moms)
Varighed:
30 dage


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Schrems II: Praktisk indføring i sagen og sikring af compliance.
På dette kursus fører Schrems II-ekspert, advokat Martin Folke Vasehus, dig gennem en række praktiske forhold ved Schrems II – og klarlægger, hvordan du kan sikre, at dine data-overførsler ikke er ulovlige.
Læs mere og tilmeld dig her

Excel Udvidet - online kursus
Mere om formler, funktioner, betinget format og datavalidering.
Læs mere og tilmeld dig her

Makroer i Excel - online kursus

Lær at benytte makroer til at spare tid, undgå fejl og automatisere processer i Excel. Det er ikke et kursus i VBA, men et kursus i makroer.
Læs mere og tilmeldt dig her

Kursuslokaler udlejes med og uden PC
Har du brug for et undervisningslokale med plads til op til 15 deltagere, så kan vi tilbyde fuldt udstyrede lokaler. Pris pr. dag 3.500.- kr. Forplejning 200.- kr. pr. person pr. dag.
Inkl. i prisen er teknisk support og service. Interesseret?
Kontakt os på telefon 77 300 123 og hør mere.


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: idgkurser@idg.dk
CVR: 65970414