Fotokursus - grundlæggende kursus

Vil du blive bedre til foto? Formålet med kurset er, at du får tjek på dit kamera og hvad de mange knapper bruges til. Du får kendskab til hvordan et billede kan komponeres rigtigt og bruges videre i grafisk design. På kurset kan vi evt. i et vist omfang fotografere til egne opgaver.

Kursusmål

 • fotografere egne fotoopgaver
 • forstå og bruge dit kamera teknisk og kreativt
 • styr på de grundlæggende fototeknikker: lukketid, blænde, ISO
 • eksponering og fokusering
 • skabe billeder, der kommunikere effektivt og
 • arbejde med lys, kontraster og linjer i billeder
 • vurdere om et billede er godt eller ikke og hvorfor
 • overføre fra smartphone til computer:  Google Fotos mv.

Kurset henvender sig til

Dette kursus er for dig, som er nybegynder i fotografering. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage på kurset. Du skal medbringe dit eget spejlreflekskamera eller mirrorless. Smartphones kan ikke bruges på kurset.

er grafikere, webredaktører, journalister og kommunikations- og marketingmedarbejdere, der har brug for at tage gode billeder i det daglige arbejde, og som mangler den grundlæggende viden om, hvordan du tager billeder med en god visuel fortælling. HUSK: Du skal selv medbringe dit spejlreflekskamera eller mirrorless. Smartphones kan ikke bruges på kurset.

Forudsætninger

Kurset er intensivt med oplæg og hands-on med mange praktiske øvelser. Vi vil ofte gå udenfor og tage billeder, husk derfor evt. overtøj.


Kursusindhold

 • dit kameras indstillinger og funktioner
 • gennemgang af kamera og fotoustyr
 • fotograferingsteknik: Fokusering, lukketid, blæncde og ISO
 • brug af flash
 • billedekomposition og det gyldne snit – reklamefotografering
 • ekstraudstyr til lyd og lys
 • billedkomposition, beskæringer og forskellige udtryk
 • RAW, JPEG og HDR filer.

Er du også træt af kedelige og intetsigende stockbilleder? Du lærer på dette fotokursus for nybegyndere at tage mere interessant billeder og blive fortrolig med dit kamera – uden brug af autofunktionerne.

Du lærer at tage billeder med tydelige budskaber, hvor ideen og kompositionen bliver knivskarp og orienteret mod dine målgrupper. Du lærer også at bruge mere avancerede fototeknikker – fx hvor baggrunden i et billede er uskarp, så motivet bliver tydeligere. Vi har også fokus på reklamefotografering, hvor du lærer, hvordan du tager dine billeder, så det er lettere for dig selv eller en grafiker at arbejde videre med dit foto. Kurset incl. eGuide om produkt fotografering


Kursusdato


Praktiske oplysninger

Pris: kr. 3.995,- (ex. moms)
Varighed: 1 dag
Bemærk: Max 4-6 deltagere


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Kom til TIPS & TRICKS med Excel
Vores dygtige Excel-underviser Ernst Lohse viser spændende sider af Excel torsdag d. 29. august kl. 14 i vores lokaler i Herlev. Arrangementer er gratis for deltagerne.
Læs mere og tilmeld dig her

Kursuslokaler udlejes med og uden PC
Har du brug for et undervisningslokale med plads til op til 15 deltagere, så kan vi tilbyde fuldt udstyrede lokaler.
Inkl. i prisen er fuld forplejning samt teknisk support og service.
Interesseret?
Kontakt os på telefon 77 300 123 og hør mere.

NYHED: Robotic Process Automation - Udvidet RPA 2.0
Vi har bygget videre på vores introduktionskursus til RPA og har sammensat dette udvidede kursusforløb med fokus på de nyeste teknologier som IPA, machine learning og sproggenkendelse. Vi undersøger også, hvordan RPA påvirker organiseringen og rollefordelingerne ude i virksomhederne og hvilke muligheder det giver.
Se hele programmet her!

NYHED!: IT Kriseledelse - Cyber Crisis Management
På vores nyeste digital-sikkerhedskursus får du praktiske værktøjer, solid rådgivning og bliver stresstestet / udfordret af underviserne, Ken Bonefeld og Christian Thygesen
Se det fulde program her!

It Executive Masterclass
For dig der har brug for ledelsesværktøjer til at styrke din ledelse, innovation og eksekvering i en digital verden. IDG Kursers flagskibsuddannelse til ledere med ansvaret for digitalisering, nye teknologier og de mange forandringer, som følger i kølvandet på datadreven digital ledelse. Læs mere her


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: idgkurser@idg.dk
CVR: 65970414