Fotokursus - grundlæggende kursus

Vil du blive bedre til foto? Formålet med kurset er, at du får tjek på dit kamera og hvad de mange knapper bruges til. Du får kendskab til hvordan et billede kan komponeres rigtigt og bruges videre i grafisk design. På kurset kan vi evt. i et vist omfang fotografere til egne opgaver.

Kursusmål

 • fotografere egne fotoopgaver
 • forstå og bruge dit kamera teknisk og kreativt
 • styr på de grundlæggende fototeknikker: lukketid, blænde, ISO
 • eksponering og fokusering
 • skabe billeder, der kommunikere effektivt og
 • arbejde med lys, kontraster og linjer i billeder
 • vurdere om et billede er godt eller ikke og hvorfor
 • overføre fra smartphone til computer:  Google Fotos mv.

Kurset henvender sig til

Dette kursus er for dig, som er nybegynder i fotografering. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage på kurset. Du skal medbringe dit eget spejlreflekskamera eller mirrorless. Smartphones kan ikke bruges på kurset.

er grafikere, webredaktører, journalister og kommunikations- og marketingmedarbejdere, der har brug for at tage gode billeder i det daglige arbejde, og som mangler den grundlæggende viden om, hvordan du tager billeder med en god visuel fortælling. HUSK: Du skal selv medbringe dit spejlreflekskamera eller mirrorless. Smartphones kan ikke bruges på kurset.

Forudsætninger

Kurset er intensivt med oplæg og hands-on med mange praktiske øvelser. Vi vil ofte gå udenfor og tage billeder, husk derfor evt. overtøj.


Kursusindhold

 • dit kameras indstillinger og funktioner
 • gennemgang af kamera og fotoustyr
 • fotograferingsteknik: Fokusering, lukketid, blæncde og ISO
 • brug af flash
 • billedekomposition og det gyldne snit – reklamefotografering
 • ekstraudstyr til lyd og lys
 • billedkomposition, beskæringer og forskellige udtryk
 • RAW, JPEG og HDR filer.

Er du også træt af kedelige og intetsigende stockbilleder? Du lærer på dette fotokursus for nybegyndere at tage mere interessant billeder og blive fortrolig med dit kamera – uden brug af autofunktionerne.

Du lærer at tage billeder med tydelige budskaber, hvor ideen og kompositionen bliver knivskarp og orienteret mod dine målgrupper. Du lærer også at bruge mere avancerede fototeknikker – fx hvor baggrunden i et billede er uskarp, så motivet bliver tydeligere. Vi har også fokus på reklamefotografering, hvor du lærer, hvordan du tager dine billeder, så det er lettere for dig selv eller en grafiker at arbejde videre med dit foto. Kurset incl. eGuide om produkt fotografering


Kursusdato


Praktiske oplysninger

Pris: kr. 3.995,- (ekskl. moms)
Varighed: 1 dag
Bemærk: Max 4-6 deltagere


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Microsoft Teams - næste kursus starter 26. februar
Gør det let at arbejde sammen i teams og afdelinger, uanset hvor i er geografisk placeret. På dette kursus vil du få en introduktion til Microsoft Teams og programmets mange muligheder, så I kan komme godt fra start og bruge programmets effektivt i arbejdsdagen. Opbyg jeres helt egen kommunikations- og samarbejdsplatform og få alt samlet ét sted, uanset om du arbejder på din pc, mobil eller via internettet.
Se det fulde program her


Kunstig intelligens for it-medarbejdere og supportere
Kunstig intelligens (AI) kommer til at være en vigtig del af næsten alle virksomheder i fremtiden - noget vil være i form af intelligente processer andet vil være i form af de værktøjer virksomhedens medarbejdere anvender. Efter kurset vil du stå med en indsigt i Microsofts AI platform, der gør det muligt for dig at udnytte de pre-byggede værktøjer som Microsoft
tilbyder ud af boksen, men også en indsigt i, hvordan du kan bygge dine egne ML modeller.
Se det fulde program her

Udvikling af bots i C#
Sproget er fremtidens brugergrænseflade og bots ersom apps i den grænseflade. Viden om hvordan man anvender og udviklerbots, bliver derfor vigtig for mange virksomheder fremadrettet.
Efter kurset vil du stå med en intelligent bot, der kan svare på spørgsmål, kan udføre handlinger i bagvedliggende systemer og som kan tilgås fra en række forskellige applikationer og hjemmesider.
Se det fulde program her

Professionelle it-kontrakter - næste kursus starter den 17. marts 2020
Det er afgørende for alle organisationers brug af it, at deres it-kontrakter understøtter forretningen og ikke indeholder uhensigtsmæssige faldgruber. I takt med et stigende antal it-kontrakter og øget kompleksitet i it-landskabet er det blevet både sværere og vigtigere at sikre gode it-kontrakter. En dårlig kontrakt kan betyde store omkostninger. På dette kursus bliver du klædt på til netop at håndtere både små og store it-kontrakter i praksis.
Se det fulde program her!

Kursuslokaler udlejes med og uden PC
Har du brug for et undervisningslokale med plads til op til 15 deltagere, så kan vi tilbyde fuldt udstyrede lokaler. Pris pr. dag 3.500.- kr. Forplejning 200.- kr. pr. person pr. dag.
Inkl. i prisen er teknisk support og service. Interesseret?
Kontakt os på telefon 77 300 123 og hør mere.


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: idgkurser@idg.dk
CVR: 65970414