Sociale Medier - 6 ugers jobrettet uddannelse

På denne 6 ugers uddannelse får du praktisk erfaring med strategi, planlægning og produktion af indhold til sociale medier og opsætning af annoncer og kampagner. Gennem konkrete opgaver vil du prøve kræfter med Facebook, Instagram, LinkedIn, målgruppeanalyser, tekstforfatning, videoproduktion og meget mere.

Jobcentre & A-kasse info
6 ugers uddannelsen i Sociale Medier udbydes i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus og Københavns Erhvervsakademi og hører under erhvervsgruppens uddannelser for ‘akademisk arbejde’.

Hvis du er ledig, kan du formentlig få 6 ugers uddannelsen i Sociale Medier betalt via din A-kasse eller Jobcenteret.
Kontakt os eller din rådgiver, og hør mere om de unikke muligheder for uddannelse under ledighed.

Kurset findes både på den landsdækkende og den regionale positivliste:

Den landsdækkende positivliste: Uddannelseskode 37597
Den regionale positivliste: Uddannelseskode 37597
(Hovedstaden, Sjælland, Fyn, Sydjylland, Østjylland, Vestjylland og Nordjylland)
Uddannelsen hører under erhvervsgruppen ‘akademisk arbejde’

Kursusmål


 • Bliv kvalificeret til at udarbejde indholdsproduktion, digitale annoncer samt at varetage virksomhedens sociale medier på et strategisk plan
 • Få kendskab til Facebook, Instagram, LinkedIn, målgruppeanalyser, tekstforfatning, videoproduktion og meget mere
 • Teoretisk og praktisk viden, der kan bidrage til en virksomheds bundlinje
 • Bliv bekendt med de redskaber som virksomheder bruger til at understøtte virksomhedens brand og strategi som helhed

Kurset henvender sig til

Alle der ønsker at lære, hvordan man arbejder med sociale medier (SoMe), indholdsproduktion og annoncering på sociale medier.

Forudsætninger

Alle er velkomne på 6 ugers uddannelsen i Sociale Medier. Det kræver ingen forudgående viden eller kendskab til sociale medier (SoMe) for at kunne deltage på holdet.

Kursusindhold

På denne 6 ugers uddannelse i sociale medier lærer du at arbejde med sociale medier på et strategisk plan – lige fra udarbejdelse af strategi til planlægning, produktion af indhold, annoncering og effektmåling. Du opnår efterspurgte kompetencer som erhvervslivet efterspørger, og du får en kombination af teoretisk viden og praktisk erfaring i sociale medier, som kommer dig til gode i din videre færden i erhvervslivet.

I løbet af 6 uger kommer vi omkring alt, hvad der er vigtigt at vide, i forbindelse med sociale medier.

Du lærer om,

 • Facebook, Instagram, LinkedIn og Youtube
 • Målgruppeanalyse
 • Produktion af indhold og annoncering
 • Community Management
 • Influencer marketing
 • Google Analytics, effektmåling og KPI’er
 • Uundværlige værktøjer til SoMe, herunder redaktionel kalender
 • Analyser og jura 

Der er 2-3 undervisningsdage i ugen (09:00-14:00) på skolen. Resten af tiden er selvstudie, som skal bruges på forberedelse og øvelser. Som bonus får du på denne uddannelse adgang til videolektioner om, hvordan du arbejder i praksis med sociale medier og annoncering. Du får desuden adgang til kfplus.dk – vores undervisningsportal, der indeholder en lang række relevante værktøjer, guides og ekstra opgaver.

 Indhold:

Introduktion til Sociale Medier (SoMe): LinkedIn, Facebook & Instagram

Introduktion til mediernes karakteristika, samt hvordan forbrugeradfærden og kunderejsen typisk er for den digitale forbruger. Lær hvordan Facebook Business Manager er opbygget samt hvordan brugen af hashtags, stories, highlights og shopping kan bruges strategisk. Vi opretter både en Facebook- og en Instagram-side. Vi gennemgår også din personlige LinkedIn profil.

Målgruppekendskab og brugertilpasset kommunikation

Vi fortsætter arbejdet på de sociale medier og ser nærmere på målgruppeanalyse, kundearketyper og persona. Du lærer bl.a. om brugertilpasset kommunikation og værditrappen.

Videomarkedsføring og produktion af indhold til sociale medier

Vi kigger på brugen af videoer på sociale medier. Vi laver vores eget eksempel på en video til promovering på Youtube, og arbejder med redigeringsprogrammet Filmora. Vi gennemgår også en redaktionel kalender, et årshjul samt værktøjer til, hvordan du skriver den gode tekst til SoMe.

Influencer marketing

Introduktion til Influencer Marketing som en del af SoMe strategi - herunder strategiske overvejelser ved valg af influencer.

Annoncering og effektmåling

Vi gennemgår Facebook Business Manager og opsætter kampagner målrettet en målgruppe på Facebook, Instagram og LinkedIn. Der gives introduktion til udarbejdelse af KPI’er, dataanalyse samt hvordan relevante rapporter læses i Google Analytics. Vi arbejder med Cross Media Marketing og relevant jura i forbindelse med sociale medier.

Eksamen & ETCS point

Eksamen består af en skriftlig opgave på ca. 1 side og en mundtlig eksamen, hvor du præsenterer et SoMe-tiltag for din udleverede casevirksomhed. Du får mulighed for at øve dig sammen med de andre på holdet til prøveeksamen undervejs i forløbet.

Uddannelsen giver 10 ECTS-point.

Karriererådgivning og praktikservice

Som en del af Kursusfabrikkens karriererådgivning og praktikservice, får du inspiration til den gode ansøgning, samt hvordan du kan få verificeret dine kompetencer på LinkedIn, så dine nye færdigheder er tydelige for en potentiel arbejdsgiver. Du får mulighed for at producere en personlig profilvideo, som du kan bruge på sociale medier og i din jobsøgning

Praktisk information

Uddannelsen er godkendt som 6 ugers jobrettet uddannelse. Hvis du er ledig, har du mulighed for at søge om at få uddannelsen betalt af din A-kasse eller dit Jobcenter.

Kurset findes både på den landsdækkende og den regionale positivliste:

 • Den landsdækkende positivliste: Uddannelseskode 37597
 • Den regionale positivliste: Uddannelseskode 37597 (Hovedstaden, Sjælland, Fyn, Sydjylland, Østjylland, Vestjylland og Nordjylland)

OBS. 5 ugers Karensperiode. Dette betyder, at retten til 6 ugers uddannelse først opnås efter 5 ugers ledighed.

Kurset i Sociale Medier udbydes i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus og Københavns Erhvervsakademi KEA.

 


Kursusdato


Praktiske oplysninger
Pris:
kr. 25.392,- (ekskl. moms)
Varighed:
30 dage


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Digital markedsføring under GDPR-lovgivningen
På kurset får du viden og praktisk indføring i mulighederne og faldgruberne ved markedsføringskampagner og brug af personoplysninger under GDPR, og du får en praktisk indføring i reglerne i den nye markedsføringslov og juraen ved brug af de mest anvendte platforme og teknologier.
Læs mere og tilmeld dig her

PowerPivot kursus Introduktion
Har du behov for at behandle store datamængder, udregne nøgletal, udarbejde rapporter på baggrund af data fra forskellige kilder eller bare at kunne kombinere data fra flere kilder, så er dette kursus noget for dig.
Læs mere og tilmeld dig her

Udvidet Excel kursus - Optimering, tips og tricks
Kurset er til dig, der ønsker at anvende Excel mere effektivt i det daglige arbejde. Savner du inspiration og effektive tips til hvordan du udvider dine anvendelses-muligheder, så er dette kurset, der giver dig værktøjer og praktiske løsninger som du kan anvende direkte efter kurset.
Læs mere og tilmeldt dig her

Kursuslokaler udlejes med og uden PC
Har du brug for et undervisningslokale med plads til op til 15 deltagere, så kan vi tilbyde fuldt udstyrede lokaler. Pris pr. dag 3.500.- kr. Forplejning 200.- kr. pr. person pr. dag.
Inkl. i prisen er teknisk support og service. Interesseret?
Kontakt os på telefon 77 300 123 og hør mere.


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: idgkurser@idg.dk
CVR: 65970414