GDPR Masterclass – Bliv certificeret i GDPR

GDPR Masterclass er en meritgivende uddannelse, der er tilrettelagt, så du får de kompetencer og praktiske værktøjer, der er nødvendige for at arbejde målrettet, korrekt og effektivt med din organisations compliance. GDPR Masterclass er den eneste GDPR-uddannelse i Danmark, der – ud over at levere et stærkt juridisk fundament – mestrer at undervise i krydsfeltet mellem jura, teknologi og praksis og giver dig en forståelse af, hvordan teknologi kan være med til at automatisere og effektivisere compliance og GDPR-drift.

Kursusmål

Din virksomhed eller organisation får en DPO, der:

• Opnår unik indsigt i compliance og GDPR-drift
• Leverer professionel og sikker håndtering af kravene i blandt andet GDPR
• Vejleder og rådgiver ledelsen og resten af organisationen kompetent om compliance og GDPR-drift
• Formår at gøre GDPR til en strategisk løftestang og styrkelse af organisa-tionens konkurrenceevne
• Indtager en stærk position og kan samarbejde på tværs af organisationen

Kurset henvender sig til

GDPR-uddannelsen henvender sig til personer, der arbejder med eller interesserer sig for
GDPR. Du kommer fra Jura, Compliance, IT, Sikkerhed, HR, Marketing eller Salg.

Forudsætninger

    Der er ingen krav til tidligere erfaring eller læsning, selvom det er en fordel at have kendskab til de grundlæggende begreber for overholdelse af GDPR og databeskyttelsesloven. Kurset er designet til at rumme kursister med forskellige forudsætninger

Kursusindhold

Du bliver uddannet og certificeret som ”Data Protection Officer” (DPO) ved at gennemføre 5 moduler. Uddannelsen afsluttes med en eksamen.

Uddannelsens 5 moduler:

1. Grundlæggende GDPR

  • Grundlæggende begreber
  • Dataansvar og roller
  • Behandlingshjemler
  • De registreredes rettigheder og praktisk overholdelse heraf
  • Organisering af GDPR 1 (governance)

 

2. Risikovurderinger og datasikkerhed

  • Rammerne for risikovurderinger og vurdering af datasikkerhed  
  • Kortlægning af relevante trusler 
  • Praktisk model for risikovurderinger 
  • Kortlægning af datasikkerhed i praksis 

 

 3. Databehandlere, underdatabehandlere og tilsyn

  • Rollerne og regelsættet 
  • Databehandler eller dataansvarlig? 
  • Databehandleraftaler 
  • Tredjelandsoverførsel 
  • Tilsyn med databehandlere og underdatabehandlere

 4. Personoplysninger i HR og årshjul for drift af GDPR

  • HR og personoplysninger – udvalgte emner og praksis  
  • Rammerne for løbende dokumentation af ”ansvarlighed” 
  • Praktisk overholdelse af kontrolmålene i ISO27701 og det rigtige snit af dokumentation  
  • Organisering af GDPR 2 (governance) 

5. Cookies, digital markedsføring og samspillet med GDPR

  • Introduktion til praktisk forståelse af cookies og digital markedsføring 
  • Praktisk overholdelse af cookiereglerne 
  • Spam-forbuddet og samtykke til direkte markedsføring 
  • Brug af personoplysninger i markedsføring og CRM-systemer 

Underviser

Jacob Krabbe Sørensen Jakob Krabbe er advokatfuldmægtig hos ComplyCloud og har bred erfaring med GDPR og LegalTech. Jakob modtog Danske IT Advokaters Specialepris for sit speciale inden for krydsfeltet mellem databeskyttelsesret og teknologi.

Jacob Jensen Jacob Jensen er advokatfuldmægtig hos ComplyCloud. Han har bred viden inden for GDPR med speciale i det databeskyttelsesretlige erstatningsansvar. Jacob har tidligere erfaring med driften af GDPR i praksis.

Sarah Landgreen Sara Landgreen er Senior Legal Advisor hos ComplyCloud. Hun har siden 2016 arbejdet inden for det persondataretlige område, hvor hun har beskæftiget sig med implementering og drift af GDPR inden for både det offentlige og det private. Hun har på den baggrund opbygget sig en bred praktisk erfaring, da hun kender til de udfordringer, der er i praksis.

Jesper Parsberg Madsen Jesper er ledende partner i Aarhus inden for rådgivning om it-sikkerhed i Risk Assurance. Jesper leder PWCs afdeling i relation til kontroller og sikkerhed i SAP. Hans kunder består af store private koncerner i Danmark og udlandet samt den offentlige sektor.

Sekundære undervisere

Der bliver løbende inviteret gæsteundervisere med på de forskellige moduler. Underviserne er nogle af Danmarks ledende eksperter inden for GDPR samt GDPR-ansvarlige fra førende danske virksomheder og organisationer.

Lokation: Kurset afholdes hos MBK A/S, Pilestræde 61, 1112 København K (500 meter fra Nørreport St.).


Praktiske oplysninger
Pris:
kr. 19.995,- (ekskl. moms)
Varighed:
5 dage
Bemærk:
Inkl. 5 moduler
GDPR Casebook med Datatilsynets afgørelser
GDPR Casebook med Datatilsynets afgørelser (trykt årsudgave)
Afsluttende middag med netværk
Gratis deltagelse på ComplyClouds årlige konference (værdi 1995 kr.)


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Klumme: Så langt er vi kommet med den digitale transformation
Data og ny teknologi er vigtige for virksomhedernes daglige arbejde, men hvordan står det til med den digitale transformation i virksomhederne?
Læs mere her

IT Executive Masterclass
En praktisk orienteret it-lederuddannelse. Få værktøjerne, erfaringerne og metoderne til at navigere effektivt i krydsfeltet mellem ledelse, teamet, kunderne og digitaliseringskrav.
Læs mere og tilmeld dig her

NIS2 - nye cyber- og informationssikkerhedskrav til samfundskritiske tjenester

Dette et-dags kursus er målrettet de organisationer, der er omfattet af direktivet, og deres ledere. Kurset hjælper dig med at forstå direktivet, og hvordan I planlægger efterlevelsen af det.
Læs mere og tilmeld dig her

GDPR - Grundkursus i håndtering af persondataforordningen
Med GDPR er der indført en række krav til de tekniske og organisatoriske foranstaltninger, som virksomheden skal anvende ved behandlingen af personoplysninger. På kurset får du praktisk anvendelig viden og metoder til at udarbejde og implementere politikker og dokumenter, så din virksomhed overholder GDPR-kravene til behandlingssikkerheden.
Læs mere og tilmeld dig her

Nye Regler og cybertruslen for ledere
På dette et-dags kursus bliver du skarp på både de nuværende og kommende NIS-krav og samtidig klædt på til at tage cyber-drøftelserne med IT, så du med åbne øjne kan træffe velinformerede sikkerheders beslutninger på vegne af din organisation.
Læs mere og tilmeld dig her

Kursuslokaler udlejes med og uden PC
Har du brug for et undervisningslokale med plads til op til 15 deltagere, så kan vi tilbyde fuldt udstyrede lokaler. Pris pr. dag 3.500.- kr. Forplejning 250.- kr. pr. person pr. dag.
Inkl. i prisen er teknisk support og service. Interesseret?
Kontakt os på telefon 77 300 123 og hør mere.


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: idgkurser@idg.dk
CVR: 65970414