Teamlederkursus - Teamledelse - Til dig som leder et team

Som mellemleder står du i en udfordrende, og til tider vanskelig, lederposition. Vi har sammen med ASAP Consult sammensat dette kursusforløb, hvor bliver du trænet i ledelsesmetoder med udgangspunkt i situationsbestemt ledelse og kommunikation, der er tilrettet din hverdag, hvor du som leder af et team, skal levere målbare og service orienterede ydelser såvel internt i teamet som eksternt ud i organisationen.

Kursusmål


På teamledelseskurset får du ledelsesmetoder og værktøjer til at lede teams af medarbejdere og fagspecialister, sammensat af forskellige personligheder og med forskellige interesseområder. Du får gennem kurset hjælp til at fokuserer på dine egne styrker og præferencer og hvordan du omsætter dem til effektiv lederskab. 

Du får indsigt og træning i rollen som teamleder og værktøjerne til, at skabe ejerskab og følgeskab i dit team. Du får også virkemidlerne til at skabe og fastholde produktiv energi samt fremme teamudviklingen og engagement.

Centrale emner:

• Teamudvikling, baseret på Tuckman’s model
• Feedback, et vigtigt grundlag for udvikling af egen ledelsesstil
• Facilitering af teams, hvad er de vigtigste metoder og processer? 
• Faciliterings træning, baseret på emner fra case på modul 1 og med feedback.
• Værdier i teams, en enkel og effektiv metode til opbygning af spilleregler (trænes)
• Performance og målopfyldelse, om fremdrift og afdelingsmøder.
• Refleksion og udarbejdelse af egen handlingsplan (opfølgning tilbydes separat)Kurset henvender sig til

Teamledere, der har brug for effektive, enkle metoder og værktøjer til at udvikle sig personligt som leder og indenfor praktisk ledelse, motivation og coaching af såvel it-teams som andre typer af teams. De kan være teams bestående af fagspecialister, service-/supportmedarbejdere, udviklings teams, drift teams, it-konsulent teams, forretningsorienterede it-medarbejdere etc.

Forudsætninger

Du er teamleder indenfor it-services, helpdisk, service/support, sw-udvikling, projektteams, implementering, it-sikkerhed m.fl.


Kursusindhold

  • Situationsbestemt ledelse og sammenhængen til team-motivation. 
  • Goleman’s 6 ledelsesstile og deres påvirkning på arbejdsklimaet og teamet.  
  • Din personlige kommunikation, gennemslags- og handlekraft. Ledelse opad, til siden og nedad. 
  • Lær at genkende persontyper i dit team og hermed forbedre dialog og ansvarstagen. Det første indtryk når du som leder møder nye mennesker og de møde dig.
  • It teamledelse er kommunikation og motivation. Hvor har du ledelsesfokus og hvordan kan du arbejde med coaching i dagligdagen? 
  • Teamroller, gruppedynamik, relationer,værdier og samarbejde i et team.
  • Opbygning og opfølgning af målstyring. Interessentanalyse, produktnedbrydning og milepælsplanlægning med agilt fokus.
  • Konflikthåndtering med udgangspunkt i Thomas/Kilmann modellen. 
  • Motivation af forskellige personligheder med forskellige behov i et team
  • Personlig handlingsplan for dig som teamlederKurset er tilrettelagt med vekselvirkning mellem teori og opgaver og med elementer af coaching og små rollespil. Dette sikrer at det lærte direkte kan bruges efter kurset i det daglige arbejde som it teamleder. Og gennemføres med elementer af coaching fra uddannelseslederen, så der opnås den højeste effekt og værdi.

Før og under teamledelseskurset får du opgaver, som tager udgangspunkt i din dagligdag. Dette er med til at sikre og forankre et optimalt udbytte, der vil give dig succes i din position som it-teamleder. 

Der vil være enkelte hjemmeopgaver mellem kursusdagene.

Underviseren

René Jon Figgé har mere end 30 års omfattende erfaring i alle aspekter af både teamledelse og projektledelse som senior projektchef, som chef for projekt/metode funktion, som afdelingsleder, som kompetenceleder og som konsulent.

Han har stor erfaring med, at eksekvere større projekter med høj kompleksitet og både store og små projektteams. Brian har overtaget flere turbulente projekter og med tæt samarbejde og motivation, bragt dem til en succesfuld levering. Han har haft ansvaret som tilbuds projektleder i flere landsdækkende udbud både i IBM og som projektkonsulent hos Siemens.

René er en meget stærk og engageret team builder og har vedvarende højt fokus på at udvikle mennesker, bygge produktive teams og bringe energi og engagement ind i det daglige arbejde. René har arbejdet med teams hos blandt andre: 

Banedanmark, IBM, EnergiData, FDC, Gjensidige HOFOR KP-pension (Sampension) LEGO, Lundbeck og Mannaz


Kursusdato


Praktiske oplysninger

Pris: kr. 24.600,- (ex. moms)
Varighed: 4 dage
Bemærk: Kursets varighed er 4 dage afholdt som 2 x 2 dage.


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Gratis Introduktionsseminar om Digitalisering, Big Data og fremtidens ledelsesudfordringer og hør samtidig om vores nye kursus IT Executive Masterclass ITEM. Læs mere og tilmeld dig her.

NYHED - It Executive Masterclass
for dig dig har brug for ledelsesværktøje til at styrk din ledelse, innovation og eksekvering i en digital verden. Læs mere her

Persondata og datasikkerhed for praktikere

Med EU's persondataforordning indføres krav til virksomheders behandling af personfølsomme oplysninger. Du får anvendelig viden og metoder til at udarbejde og implementere politikker så din virksomhed overholder persondataforordningen. Læs mere her

NYHED - Robotic Process Automation - RPA
Lær om software-robotter eller Robotic Process Automation, der er en effektiv og billig måde at at frigøre kræfter og ressourcer. IDG Kurser har designet dette kursus, så du kan lære at identificere områder og opgaver, som med fordel kan løses af software robotter. Læs mere her!


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: idgkurser@idg.dk
CVR: 65970414