Teamlederkursus - It-teamledelse er til dig, der er leder af et it-team

Som it-mellemleder er du i en udfordrende position. På teamleder kurset opnår du effektive ledelsesmetoder indenfor værdibaseret ledelse og kommunikation. Da opgaverne tager afsæt i din arbejdsdag, sikres du et optimalt udbytte og efterfølgende succes for dig som leder.

Kursusmål

På it-teamledelseskurset får du ledelsesmetoder og værktøjer til at lede teams af it medarbejdere og fagspecialister, sammensat af forskellige personligheder og med forskellige interesseområder.
Som it-mellemleder står du i en udfordrende, og til tider vanskelig, lederposition. Derfor bliver du trænet i ledelsesmetoder med udgangspunkt i værdibaseret ledelse og kommunikation, der er tilrettet din hverdag, hvor du som leder af et it-team, skal levere målbare og service orienterede ydelser såvel internt som eksternt.

Før og under it-teamledelseskurset får du opgaver, som tager udgangspunkt i din dagligdag. Dette er med til at sikre og forankre et optimalt udbytte, der vil give dig succes i din position som it-teamleder

Kurset henvender sig til

It-teamledere, der har brug for effektive, enkle metoder og værktøjer til at udvikle sig personligt som leder og indenfor praktisk ledelse, motivation og coaching af it-teams. fagspecialister, service-/supportmedarbejdere, udviklings teams, drift teams, it-konsulent teams, forretningsorienterede it-medarbejdere etc.

Forudsætninger

Du er teamleder indenfor it-services, helpdisk, service/support, sw-udvikling, projektteams, implementering, it-sikkerhed m.fl.)


Kursusindhold

 • Værdibaseret ledelse i dit it team
 • Den autentiske, troværdige leder
 • Din personlige kommunikation, gennemslags- og handlekraft til dit it team og til din chef
 • Lær at genkende persontyper i dit team og hermed forbedre dialog og ansvarstagen
 • It teamledelse er kommunikation - herunder forandring
 • Teamroller, gruppedynamik, relationer,værdier og samarbejde i et it team
 • Opbygning og opfølgning af målstyring (performance)
 • Håndtering af ueninghed og konflikter
 • Motivation af forskellige personligheder med forskellige behov i it team
 • Coachingteknikker
 • Ledelse når det bliver svært og vanskelige samtaler
 • Stress håndtering i en hektisk hverdag som it medarbejder
 • Personlig handlingsplan som IT teamleder

Kurset er tilrettelagt med vekselvirkning mellem teori og opgaver og med elementer af coaching. Dette sikrer at det lærte direkte kan bruges efter kurset i det daglige arbejde som it teamleder. Og gennemføres med elementer af coaching fra uddannelseslederne, så der opnås den højeste effekt og værdi.

Der vil være enkelte hjemmeopgaver mellem kursusdagene.

Underviseren

Uddannelsesleder er Kristine,  som har et indgående kendskab til organisationer inden for IT. Kristine kender de tendenser, der præger en dynamisk og kompleks arbejdsdag, hvor der kræves et højt fagligt niveau indenfor it, forretningsforståelse og ledelse. Hun har mange års erfaring med ledelse og undervisning af ledere og medarbejdere hos videnstunge it virksomheder og it afdelinger, og har pulsen på de udfordringer ledere af it afdelinger står overfor.

Kristine er certificeret i flere internationalt anerkendte ledelsesmetoder, som situationsbaseret ledelse, værdibaseret ledelse, forandringsledelse, kommunikation, coaching som ledelsesværktøj, projektledelse og hun er Lean Six Sigma Black Belt


Kursusdato


Praktiske oplysninger

Pris: kr. 24.600,- (ex. moms)
Varighed: 4 dage
Bemærk: Kursets varighed er 4 dage afholdt som 2 x 2 dage.


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

It Executive Masterclass
Styrk din ledelse, innovation og eksekvering i en digital verden. Oplever du, som leder, at det kan være svært at skabe sammenhæng mellem organisationens forretningsstrategi og digitaliseringskrav? Er du under pres for skabe nye digitale it-løsninger men møder modstand på team og ledelsesniveau? Er du interesseret i stærke kommunikationsværktøjer, som kan hjælper dig med at italesætte værdien og vigtigheden af dine beslutninger? Så vil du få et stort udbytte af IT Executive Masterclass. Læs mere her.

Persondata og datasikkerhed for praktikere - GDPR kursus
Med EU's nye persondataforordning indføres en række krav til virksomheders behandling af personoplysninger. På kurset får du praktisk anvendelig viden og metoder til at udarbejde og implementere politikker og dokumenter, så din virksomhed overholder persondataforordningen. Læs mere her!

NYHED - Robotic Process Automation
Hvad hardware-robotter har gjort i mange år for industrien, er for alvor ved at ske på kontorgangen hos virksomheder verden over for administrative arbejdsgange også. Software-robotter eller Robotic Process Automation er en effektiv og billig måde, at frigøre kræfter og ressourcer i virksomheder og organisationer. Samtidigt vil det påvirke den måde vi organiserer os på og hvilke kompetencer, der vil blive eftertragtede i fremtiden. IDG Kurser har designet dette kursus, så du kan lære at identificere områder og opgaver, som med fordel kan løses af software robotter. Læs mere her!


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: kursus@idg.dk
CVR: 65970414