M_o_R Practitioner

Risikostyring: M_o_R Practitioner er et intensivt kursus, der har til formål at give dig en indgående forståelse for denne best practice-disciplin til risikostyring samt forberede dig til at bestå din M_o_R Practitioner eksamen.

Kursusmål

Kursusmål

 • Beskriv de vigtigste karakteristika ved risiko og fordelene ved risikoledelse
 • Anvendelse og skalering af de otte M_o_R Principper
 • Beskrive brugen af de vigtigste M_o_R redskaber
 • Foretage risiko analyser og udarbejde beslutningsgrundlag
 • At kunne definere og skelne mellem risici og problemer
 • At kunne opret en Risiko Register
 • At kunne oprette et interessent kort, og identificere de vigtigste roller i risikostyring

Kursusudbytte

Ved at deltage i M_o_R Practitioner kurset opnår du indgående kendskab til M_o_R-metodens principper, processer og teknikker til at identificere, Practitioner, planlægge og styre risici. Du opnår også indsigt i det udbytte, organisationer kan opnå ved at anvende risikostyring i et strategisk, program-, projekt- og driftsmæssigt perspektiv.

Kurset henvender sig til

Dette kursus er relevant for dig, hvis du eller din organisation ønsker en anerkendt og praktisk tilgang til risikostyring, baseret på best practice. Som leder eller medarbejder med fokus på risikostyring ønsker du en grundig forståelse af de forskellige aspekter af risikostyring samt den dokumentation, der bør udarbejdes.

Forudsætninger

Det vil være en fordel, hvis du har en vis forståelse for risici i din organisation, da du kan få til opgave at arbejde med egne eksempler på risici som en del af kurset.


Kursusindhold

Introduktion
Definition af risiko og risikostyring Identificering af typiske problemer omkring risikostyring og hvordan M_o_R kan bidrage til at løse dem
 • M_o_R-principper
  Overblik over de tolv grundlæggende M_o_R-principper Hvordan principperne understøtter god selskabsledelse
 • M_o_R-processer
  Detaljeret gennemgang af den procesmodel og livscyklus, der danner grundlag for M_o_R metoden.
 • M_o_R-teknikker
  Anvendelse af teknikker til at identificere, evaluere, planlægge og implementere risikostyring samt sikre kommunikation og rapporterting
 • M_o_R Practitioner eksamensforberedelse
  Gennemgang af typiske eksamensspørgsmål relateret til nøgleområder i M_o_R-manualen.
  Effektiv udnyttelse af eksamenstiden
  Prøveeksamener

 

Kursusforberedelse

Ca. 3 uger inden kursusstart vil du modtage en M_o_R-manual samt et forberedelseshæfte med øvelser. Forberedelseshæftet består af en introduktion til M_o_R, opgaver samt angivelse af hvilke sider, du skal læse i manualen 

Undervisere

Undervisere og materiale er akkrediteret af Eksamensinstituttet. 

Kurset afholdes på engelsk med engelske materialer og engelsk eksamen.

Prisen indeholder

 • M_o_R Practitioner forberedelseshæfte
 • Online adgang til M_o_R Knowledge Centre med quizzer og aktiviteter (på engelsk) Fyldestgørende kursusmateriale, der kan bruges som opslagsværk efter kurset
 • M_o_R Practitioner eksamen
 • Frokost, the og kaffe under kurset

 
Undervisningsform

Kurset afholdes som et 2-dages intensivt kursus uden overnatning. Alle tre kursusdage afholdes fra kl. 9.00-17.30. 

Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, der veksler mellem øvelser og gennemgang af teori. 

Kurset afsluttes med 3 timers Practitioner eksamen, der består af 4 spørgsmål, med 20 mulige point per spørgsmål. Der er et beståelseskrav om at opnår 50% af det højest mulige antal point.

M_o_R Practitioner  eksamenerne afholdes på papir, da vores undervisere har vurderet at dette giver bedst mening for deltagerne. 

Du får dit eksamensresultat ca. 8 uger efter eksamen, og ved succesful beståelse, får du efterfølgende dit certifikat tilsendt. 

Vi anbefaler, at du inden kurset har gennemgået forberedelseshæftet, hvilket tager ca. 15 timer.

Du skal være opmærksom på at der vil være aftenarbejde på kurset


Kursusdato


Praktiske oplysninger

Pris: kr. 11.000,- (ex. moms)
Varighed: 2 dage
Bemærk: Kursussted: Kbh. Ø


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

It Executive Masterclass
Styrk din ledelse, innovation og eksekvering i en digital verden. Oplever du, som leder, at det kan være svært at skabe sammenhæng mellem organisationens forretningsstrategi og digitaliseringskrav? Er du under pres for skabe nye digitale it-løsninger men møder modstand på team og ledelsesniveau? Er du interesseret i stærke kommunikationsværktøjer, som kan hjælper dig med at italesætte værdien og vigtigheden af dine beslutninger? Så vil du få et stort udbytte af IT Executive Masterclass. Læs mere her.

Persondata og datasikkerhed for praktikere - GDPR kursus
Med EU's nye persondataforordning indføres en række krav til virksomheders behandling af personoplysninger. På kurset får du praktisk anvendelig viden og metoder til at udarbejde og implementere politikker og dokumenter, så din virksomhed overholder persondataforordningen. Læs mere her!

NYHED - Robotic Process Automation
Hvad hardware-robotter har gjort i mange år for industrien, er for alvor ved at ske på kontorgangen hos virksomheder verden over for administrative arbejdsgange også. Software-robotter eller Robotic Process Automation er en effektiv og billig måde, at frigøre kræfter og ressourcer i virksomheder og organisationer. Samtidigt vil det påvirke den måde vi organiserer os på og hvilke kompetencer, der vil blive eftertragtede i fremtiden. IDG Kurser har designet dette kursus, så du kan lære at identificere områder og opgaver, som med fordel kan løses af software robotter. Læs mere her!


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: kursus@idg.dk
CVR: 65970414