Change Management Foundation

Change Management - på dansk forandringsledelse - er en internationalt anerkendt akkreditering, ligesom fx PRINCE2® og MSP®

Kursusmål

Et Change Management Foundation-kursus giver dig viden om og forståelse for forandringsledelsens grundlæggende teorier og modeller. Du lærer bl.a., hvordan mennesker reagerer på forandringer, hvordan du analyserer organisationens forandringsparathed, og hvordan du kommunikerer hensigtsmæssigt til interessenterne i en forandringsproces.

Efter kurset har du:

 • En grundlæggende forståelse for teorier og metoder inden for forandringsledelse
 • Forståelse for forskellige typer af forandringer, der påvirker organisationer
 • Forståelse for det menneskelige aspekt af forandringer, og hvordan mennesker påvirkes til forandring
 • Viden om interessenter, kommunikation og medarbejdermotivation

 

Kurset henvender sig til

Projektledere, linjeledere, forandringsagenter og personer involveret i at lede, håndtere eller på anden måde bidrager til at implementere forandringer i en organisation.

Forudsætninger

Det anbefales at du allerede har nogen erfaring eller har
været involveret i forandringsaktiviteter.


Kursusindhold

Forandringer for individ og organisation:

 • Få en forståelse for forskellige læringsstile, hvordan mennesker reagerer på forandringer, og hvordan du kan motivere mennesker til forandring.
 • Lær om forskellige typer organisationer, og hvilken indflydelse kultur og miljø har på håndteringen af forandringer
 • Identificér nøgleroller ifm. organisatoriske forandringer.

 

Interessenter og kommunikation:

 • Lær at identificere, segmentere og kommunikere til forskellige interessenter i en forandringsproces
 • Få en forståelse for kommunikationsstrategi og -plan, kanaler osv.

 

Change Impact og forandringsparathed:

 • Lær at identificere, hvilke interessenter der vil blive ramt af en given forandring, og hvordan denne vil påvirke dem.
 • Lær at vurdere forandringsparathed og modstand mod forandring ? både hos individer og organisationen.
 • Få en forståelse for, hvordan du opbygger et effektivt change team og udarbejder en konkret plan for at gennemføre en forandring.

 

Repetition og eksamen:

 • Stoffet fra kurset gennemgås efter behov, og kurset afsluttes med Change Management Foundation-eksamenen.


Eksamen i Change Management Foundation

 

 • Afholdes på kursets sidste dag
 • Eksamenstype: Mulitple choice
 • Antal spørgsmål: 50
 • Krav for at bestå: 50% rigtige
 • Engelsk som modersmål: 40 minutter
 • Andet modersmål end engelsk: 50 minutter

 

Undervisningsform

Kurset afholdes som et 3-dages intensivt kursus, uden overnatning. Dag 1 og 2 undervises der kl. 9.00 - 17.00 og Dag 3 er der undervisning frem til Foundation eksamen som afholdes midt på eftermiddagen. Kurset er slut senest kl. 17. Du skal være opmærksom på, at der vil være aftenarbejde under kurset. Undervisningen veksler mellem gennemgang af teori, dialog og øvelser, hvor de lærte værktøjer og tilgange sættes i spil, relateret til en relevant case. Derudover vil du få mulighed for at øve dig på prøveeksamener. 

 

Kursusforberedelse

Du kan forvente at skulle bruge ca. 20 timer på at forberede dig på kurset. Det omfatter læsning af de sider i manualen, der er relevante for at bestå certificeringseksamenen i Change Management Foundation.

Undervisere og sprog

Vores undervisere er alle akkrediterede af APMG International og taler dansk. Manual, undervisningsmaterialer, test-eksamener og endelig eksamen er på engelsk.

Change Management is a registered trade mark of APM Group Limited.


Kursusdato


Praktiske oplysninger

Pris: kr. 12.500,- (ex. moms)
Varighed: 3 dage


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Gratis Introduktionsseminar om Digitalisering, Big Data og fremtidens udfordringer. (Baseret på uddrag af undervisningsprogrammet fra IT Executive Masterclass ITEM.)
Kom og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder med ansvaret for implementering af nye teknologier og digitalisering i din virksomhed eller organisation. Programmet:
 
• Digitalisering og Big Data – Udfordringer og muligheder på markedspladsen.
• Kommunikation – Hvilken rolle spiller kommunikation i forhold til succesfuld ledelse og for en virksomhed i forandring? )
• It Executive Masterclass - Hvad kan du forvente af uddannelsen?
• Spørgetid/Diskussion - vedrørende emnerne og uddannelsen.

Tilmeld dig her.

It Executive Masterclass
Styrk din ledelse, innovation og eksekvering i en digital verden. Oplever du, som leder, at det kan være svært at skabe sammenhæng mellem organisationens forretningsstrategi og digitaliseringskrav? Er du under pres for skabe nye digitale it-løsninger men møder modstand på team og ledelsesniveau? Er du interesseret i stærke kommunikationsværktøjer, som kan hjælper dig med at italesætte værdien og vigtigheden af dine beslutninger? Så vil du få et stort udbytte af IT Executive Masterclass. Læs mere her.

NYHED: Cyberhygiejne - It Sikkerheds-Bootcamp.
Hackerangreb sker hver dag. Angrebene ændrer sig konstant – og det samme gør de it-produkter, der konkurrerer om at beskytte jeres organisation mod de mange sikkerhedstrusler. Hvordan holder du og din organisation trit? At få styr på sin sikkerhed kan ofte virke uoverskueligt og komplekst, men det behøver det ikke at være. Kom med på vores bootcamp og få udarbejdet en konkret handleplan for din virksomhed eller organisation. Læs mere her.

Persondata og datasikkerhed for praktikere - GDPR kursus

Med EU's nye persondataforordning indføres en række krav til virksomheders behandling af personoplysninger. På kurset får du praktisk anvendelig viden og metoder til at udarbejde og implementere politikker og dokumenter, så din virksomhed overholder persondataforordningen. Læs mere her!

NYHED - Robotic Process Automation
Hvad hardware-robotter har gjort i mange år for industrien, er for alvor ved at ske på kontorgangen hos virksomheder verden over for administrative arbejdsgange også. Software-robotter eller Robotic Process Automation er en effektiv og billig måde, at frigøre kræfter og ressourcer i virksomheder og organisationer. Samtidigt vil det påvirke den måde vi organiserer os på og hvilke kompetencer, der vil blive eftertragtede i fremtiden. IDG Kurser har designet dette kursus, så du kan lære at identificere områder og opgaver, som med fordel kan løses af software robotter. Læs mere her!


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: idgkurser@idg.dk
CVR: 65970414