Business Case

Business casen er rygraden i ethvert forretningsprojekt, læs hvordan man bruger Business casen på dette kursus.
Desværre sker det ofte, at projekter søsættes uden et grundigt gennemarbejdet grundlag, hvilket kan koste dyrt. Derfor er dette kursus en rigtig god investering i gevinstrealiseringen af jeres nye projekter.

Kursusmål

Dit og din virksomheds udbytte af at deltage på Business Case kurset:

Gennem en blanding af forelæsninger og "hands-on" arbejde lærer du at identificere og forstå de elementer, som er nødvendige for at afdække og realisere værdien af en investering. Det gælder både den overordnede forretningsstrategi og projekternes enkelte aktiviteter, forandringsbehov, ressourceforbrug og gevinster. Kurset i giver en grundig indføring i de metoder og teorier, der skal i spil for at udvikle en solid business case og gevinstrealiseringsplan. 

 • Du opnår kendskab til konkrete værktøjer, teknikker og rammeværk og bliver i stand til at anvende dem på en systematisk måde.
 • Din viden og færdigheder i forhold til at arbejde med business casen bliver styrket - Resultatet bliver, at der er større sandsynlighed for at du udarbejder og gennemfører realistiske business cases, der høster de forventede resultater.
 • Indblik i og erfaring med at analysere initiativer og projekter i et økonomisk perspektiv.
 • Du bliver tilført ny og opdateret viden inden for business case og gevinstrealisering, som du kan anvende bredt i organisationen.
 • Du lærer at opstille en flot business case, som både din afdeling og forretningsledelsen forstår og forventer. 
 • Du bliver en vigtig del af enhvert projektstyrings-team. Bindeledet mellem din afdeling og ledelsen eller mellem din virksomhed og dine kunder. 

Kurset henvender sig til

Kurset henvender sig primært til linjeledere, medarbejdere i en stabsfunktion, program- og projektledere og/eller medarbejdere, der er direkte involveret i projekter. Business casen er et meget vigtigt stykke forarbejde og kurset vil være en stor styrke for enhver projektleder.

Forudsætninger

Det forudsættes, at du har erfaring med ledelse af eller deltagelse i projekter.


Kursusindhold

Udgangspunktet for kurset er bogen "Mastering the Business Case", som vil blive tilsendt inden kurset (skal læses inden kursusstart). I løbet af kurset vil du få en grundlæggende forståelse for business casen som effektiv styringsværktøj for realisering af gevinster samt Benefit Management.

Følgende områder gennemgås:

 • Business casen som beslutnings- og styringsdokument
 • Business casen som værktøj til styring af gevinster og det forretningsmæssige rationale
 • Gevinstoverblikket, estimering af omkostninger og gevinster
 • Ledelse af business casens krav om forandringer
 • Interessenthåndtering og risikostyring
 • Beregning af business casen og vurdering af dens forudsætninger
 • Gevinstrealisering og udfordringer med at holde fokus på business casen
 • Præsentation af business casen
 • Det samlede overblik

Undervisningsform på kurset:

Ud fra et velafprøvet teoretisk fundament og praktiske workshops, arbejder vi med udvalgte cases, enten fiktive eller en konkret case du medbringer hjemmefra. Fordelingen er ca. teori (30%) og praksis (70%).

Underviser på Business Case kurset:

Martin J. Ernst

Martin er en forretningsorienteret seniorrådgiver og erfaren program- og projektleder med meget stærke kompetencer i rollen som proceskonsulent. Gennem de sidste 16 år har han arbejdet intensivt med rådgivning og implementering af ERP- og standardrammesystemer på forretningskritiske projekter både i den offentlige og den private sektor. Martin har blandt andet været ansat som rådgiver hos Implement, A-2, PwC, IBM og Accenture. 

Martin er ekspert inden for udarbejdelse af business cases samt gevinstrealisering og er nu ekstern lektor på ITU, hvor han er kursusansvarlig for kurset “Business Cases”. Martin  har bidraget med en række foredrag, artikler og web-casts. Desuden har han været medlem af redaktionen af ERP-håndbogen, som udgives af Børsens Ledelseshåndbøger. Den 18. februar 2015 udkom hans første bog om business case og gevinstrealisering: Mastering the Business Case.


Kursusdato


Praktiske oplysninger

Pris: kr. 10.900,- (ex. moms)
Varighed: 2 dage
Bemærk: Herlev


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Tips og Tricks med Excel
Vores Excel-ekspert Ernst Lohse indvier deltagerne i nemme tricks til at løse øjensynligt svære opgaver. Vi samler deltagerne i vores kantine og byder på lidt forfriskninger samtidig med at de lettere løsninger lanceres.
Det koster kun kr. 295 for 2 inspirerende timers læring.
Er du interesseret? - så tilmeld dig her


Persondata og datasikkerhed for praktikere - GDPR kursus
Med EU's nye persondataforordning indføres en række krav til virksomheders behandling af personoplysninger. På kurset får du praktisk anvendelig viden og metoder til at udarbejde og implementere politikker og dokumenter, så din virksomhed overholder persondataforordningen. Læs mere her!

NYHED - Robotic Process Automation

Hvad hardware-robotter har gjort i mange år for industrien, er for alvor ved at ske på kontorgangen hos virksomheder verden over for administrative arbejdsgange også. Software-robotter eller Robotic Process Automation er en effektiv og billig måde, at frigøre kræfter og ressourcer i virksomheder og organisationer. Samtidigt vil det påvirke den måde vi organiserer os på og hvilke kompetencer, der vil blive eftertragtede i fremtiden. IDG Kurser har designet dette kursus, så du kan lære at identificere områder og opgaver, som med fordel kan løses af software robotter. Derudover vil du få en bred forståelse af, hvad RPA betyder for dig og din organisation. Læs mere her!


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: kursus@idg.dk
CVR: 65970414