Denne uddannelse integrerer nyeste teori og praksis læringscentreret og arbejdslivsorienteret, sådan at DIN evne til at analysere, forstå og udføre dit daglige arbejde styrkes, professionelt!
- Organisation, coaching og mediation
- Kognitiv Coaching og effektfuld dialog
- Praktisk samtale, coaching og feedback
- Kommunikationsteori og –forståelse
- Kompetence- og mentaludvikling
- Psykologisk og social kapital
- Læring og udvikling i organisationer
- Selvledelse og ledelseskompetencer
- Forskellighed og konflikthåndtering
Viden og forståelse
Skal have viden om relevante teorier, metoder og dialogværktøjer, som kan bruges til at håndtere konflikter i en organisatorisk kontekst.
Skal have forståelse for forskellige personprofilers og relationers betydning for en potentiel konflikts opståen og udvikling.
Færdigheder
Skal kunne vurdere og analysere praksisnære problemstillinger i forbindelse med organisatoriske konflikter og uenigheder.
Skal kunne anvende centrale metoder og redskaber, der knytter sig til forhandling og konflikthåndtering på individ/afdeling og på teamniveau.
Kompetencer
Skal kunne tage kritisk stilling til, hvilke konflikthåndteringsmetoder, der er relevante at bruge i egen organisation.
Skal kunne bruge fagets teorier og metoder til at udvikle sine evner til at håndtere konflikter og uenigheder i egen ledelsespraksis på et reflekteret niveau.
Skal kunne anvende forskellige konflikthåndteringsmetoder og -teknikker til at skabe læring og udvikling i egen organisation.
Perspektiv
Som lærende, skabende og sociale væsener trives vi bedst, nyder mest og skaber størst, når vi har mulighed for at udvikle os fortsat i dialogiske samarbejder.
Konflikt & læring, er en dualisme der er grundlæggende for udvikling og vækst! Uddannelsen fokuserer på læring som identitetsprojekt og socialt kollektiv der gøres mest anerkendende og udviklende i dynamiske processer med mulighed for: optimal frustration/konflikt> ejerskab/engagement> handleerfaringer og meningsforhandling> refleksion, erkendelse og perspektivering i det organisatoriske dialogiske rum.
Fokus er på hvordan psykologisk og social kapital er grundlæggende for frisættelse af individuelle potentialer til optimal mental præstation og succes i samarbejdet.
Eksamen og diplom:
At udarbejde en erhvervscase der er en kortere beskrivelse af et scenarie der skildrer en relevant, virkelighedsnær problemstilling fra egen faglige praksis, kombineret med,
Afsluttende mundtlig prøve, med intern censur.
Den mundtlige prøve kombineret med en erhvervscase, er med intern censur og bedømmelse efter 7-trinsskalaen. Karakterbedømmelse er en helhed bedømmelse af erhverscasen og den mundtlige præstation. Ved bestået eksamen opnås 10 ECTS point.
Undervisningsform
Undervisningsformen er struktureret til at facilitere action reflection learning, for så vel styrkede kompetencer som transformativ læring. Med hovedvægten lagt på praksisnær udvikling, interaktiv undervisning og emergent læringsrum, reflekteres, analyseres og perspektiveres ny viden og færdigheder med direkte kobling til deltagernes hverdag. Udviklingsforløbet gennem hele uddannelsen er et miks af live undervisning, workshops, træning/evaluering/feedback, ”studieopgaver” hen over ugerne, udvalgt fagrelevant materiale samt obligatorisk pensum/litteratur.
Undervisningen består af 6 hele undervisningsdage, 1 om ugen i tidsrummet kl. 9-17.00, derudover en dags supervision og eksamenssparring forud for eksamen. Samt studiegruppe træningsdage, 1-1½ dag om ugen.
Underviser
Tine Nyholm
Cand.pæd. i pædagogisk psykologi, stifter såvel som direktør i Commitment Lab der er professionel udbyder af akademiske læringsforløb, der integrerer teori og praksis med udviklingsbehov og forandringsvisioner. Kognitiv og systemisk proceskonsulent med speciale i uddannelse af hele praksisfællesskaber kendetegnet ved høj psykologisk og social kapital, som uddannelses-ansvarlig, underviser og eksaminator. Udøvende mental coach og erhvervspsykologisk supervisor. Medforfatter i nyere antologier om fremtidens ledelse, og om coaching som et af tidens stærkeste værktøjer til udvikling.
Udbyder:
Fagmodulet Coaching og konflikthåndtering er et akademimodul på 10 ECTS point og hentet fra akademiuddannelsen i Ledelse.
Kurset udbydes på vegne af Københavns Erhvervsakademi, KEA, under Lov om Åben Uddannelse. Fagmodulet afsluttes med eksamen. Commitment Lab er leverandør til KEA.