ITIL i Praksis - Konkret implementering af ITIL-processer i din egen organisation

ITIL i praksis er for specialister, der kan ITIL-teorien og har certifikaterne, og som vil skabe processer, der dur. Processer, som kan realisere målet om at levere bedre IT-service til lavere omkostninger.

Du får redskaberne til at skabe operationelle processer, der kan eksekveres. Og du lærer, hvordan du med dit service management-system kan understøtte, at processen faktisk følges.

Den organisatoriske forankring er et kapitel for sig. Det handler om undervisning og træning, motivation og engagement, og du får de redskaber, du behøver for at sikre, at processen rammer "målet" i første forsøg.

Endelig gør kurset dig i stand til at afgrænse og målrette dit procesprojekt, og - når målet er nået, og processen er idriftsat - vil du kunne overvåge processen og sikre, at den forankres og lever i organisationen.

Kurset bygger på bogen "ITIL i praksis - sådan". Det består af et undervisningsmodul på to dage, fulgt af en Master Class af én dags varighed, hvor du kan medbringe din egen case.

Kursusmål

Her er endelig en systematisk og konkret fremgangsmåde til at implementere ITILs anbefalinger. Gennemførelsesmodellen giver dig praktiske metoder og værktøjer til at få ITIL helt ud i hjørnerne af IT-afdelingen, uanset om du arbejder i en lille eller en stor IT-organisation.

Kurset fokuserer på, hvordan du forankrer processer og får dem til at fungere i praksis - uanset hvilken proces, du er i gang med at implementere.

Kurset hjælper dig til praktisk implementering af ITIL via Gennemførelsesmodellen - og klæder dig på til selv at få succes med ITIL - og undgå faldgruberne.

OBS: Dette kursus handler om implementering af ITIL. Ønsker du i stedet uddannelse i ITILs processer og begreber, bør du vælge et kursus fra ITILs Qualification Scheme.

Kurset henvender sig til

Beskæftiger sig med at udvikle, implementere og forbedre ITIL-processer
Står med en konkret ITIL-udfordring i egen organisation
Ønsker at få praktiske erfaringer fra eksperter, der har prøvet at implementere mange forskellige processer i mange forskellige organisationer

Forudsætninger

Der er ingen formelle forudsætninger til kurset, men det forventes, at deltagerne har en generel viden om ITIL, herunder begreber og koncepter (f.eks. svarende til ITIL Foundation niveau).


Kursusindhold

Følgende emner gennemgås på kurset:

Dag 1

 • Projektafgrænsning: Gennemførelse og forankring hos interessenter (praktisk opgave: gap-analyse)
 • Organisation: Få roller og ansvar til at fungere
 • Uddannelse (praktisk opgave i at udpege itsm-projektdeltagere)
 • Værktøjsvalg (praktisk opgave i at kategorisere eget nuværende itsm-system)
 • Organisatorisk forandring
 
Dag 2

 • Procesudvikling (praktisk opgave i udvikling af proces, triggers, input, output, aktiviteter, procedurer og arbejdsinstruktioner)
 • Værktøjsstøtte
 • Organisatorisk idriftsættelse (praktisk opgave i Go Live interessentanalyse)
 • Opfølgning og forankring
 • Projektledelse
 • Præsentation og udvælgelse af deltagernes egne case studies
 
Dag 3 (masterclass og eksamen)

 • For hver udvalgt case:
  • Præsentation af case
  • Analyse af case
  • Anvendelse af "ITIL i praksis - sådan" til at adressere de konstaterede udfordringer
  • Udarbejdelse af anbefalinger
 • Eksamen og udlevering af certifikat

Form

Kurset består af en gennemgang af Gennemførelsesmodellen samt diskussion af praktiske erfaringer og oplevelser med ITIL-implementeringer. Der lægges stor vægt på, at deltagerne kan anvende de lærte metoder i praksis i egen organisation.
Undervisning, kursusmaterialer og eksamen er på dansk. Du får tilsendt bogen "ITIL i praksis - sådan" ved tilmelding. Bogen har en værdi af kr. 450,-. Ønsker du flere kopier af bogen, f.eks. til dine kolleger, kan du købe den på vores bogside.

Eksamen

Hvis du ønsker det, kan du blive eksamineret i Gennemførelsesmodellens indhold.
 • Form: Multiple-choice eksamen, 40 spørgsmål
 • Beståelseskrav: 26 rigtige (65%)
Eksamen finder sted som afslutning på kursets tredje dag.

Eksamensgaranti

Kurset er omfattet af vores eksamensgaranti. Skulle du være så uheldig at snuble over eksamensbumpet, tilbyder vi en gratis plads på et åbent kursus med ledig plads ? og du skal således kun betale for eksamensgebyret

Praktiske oplysninger

Pris: kr. 9.900,- (ex. moms)
Varighed: dag
Bemærk: Pris 1.650.-kr. i gebyr for Eksamen.

Alle vores ITIL kurser følger seneste syllabus (pensumoversigt). Du kan således være sikker på at få den nyeste viden hos os.

Afholdelsesdatoer

Ring til IDG Kurser på +45 77 300 300
eller mail på kursus@idg.dk
for nærmere info angående datoer.


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Tips og Tricks med Excel
Vores Excel-ekspert Ernst Lohse indvier deltagerne i nemme tricks til at løse øjensynligt svære opgaver. Vi samler deltagerne i vores kantine og byder på lidt forfriskninger samtidig med at de lettere løsninger lanceres.
Det koster kun kr. 295 for 2 inspirerende timers læring.
Er du interesseret? - så tilmeld dig her


Persondata og datasikkerhed for praktikere - GDPR kursus
Med EU's nye persondataforordning indføres en række krav til virksomheders behandling af personoplysninger. På kurset får du praktisk anvendelig viden og metoder til at udarbejde og implementere politikker og dokumenter, så din virksomhed overholder persondataforordningen. Læs mere her!

NYHED - Robotic Process Automation

Hvad hardware-robotter har gjort i mange år for industrien, er for alvor ved at ske på kontorgangen hos virksomheder verden over for administrative arbejdsgange også. Software-robotter eller Robotic Process Automation er en effektiv og billig måde, at frigøre kræfter og ressourcer i virksomheder og organisationer. Samtidigt vil det påvirke den måde vi organiserer os på og hvilke kompetencer, der vil blive eftertragtede i fremtiden. IDG Kurser har designet dette kursus, så du kan lære at identificere områder og opgaver, som med fordel kan løses af software robotter. Derudover vil du få en bred forståelse af, hvad RPA betyder for dig og din organisation. Læs mere her!


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: kursus@idg.dk
CVR: 65970414