Change Management™ Foundation - Til dig der skal sikre, at organisationens forandring er på rette spor

Lær hvordan du skal forholde dig til forandringer, og hvordan du kan sikre, at du/I går den rigtige vej med Change Management™ Foundation.

Kursusmål


✔  Hvordan den organisatoriske forandring finder sted.

✔  De nødvendige roller, som skal sikre en succesfuld forandring.

✔  Hvordan projektdeltagere reagerer på organisatoriske forandringer.

✔  De forskellige typer af forandringer – eksempelvis planlagte.

✔  Om udvikling af strategier til at fastholde menneskers motivation under forandringsprocessen.

✔  Hvordan man holder interessenter involverede, mens en organisation gennemgår forandring.

Kurset henvender sig til

Vores Change Management kursus er relevant for alle, der arbejder med forandringsledelse. Kurset henvender sig til ledere og personer inden for kommunikation, der er engagerede og involverede i tilrettelæggelsen, gennemførelsen og styringen af organisatoriske ændringer.

Forudsætninger

  Der er ingen forudsætninger for at tage kurset.

Kursusindhold

Introduktion

Med vores Change Management Foundation kursus får man en certificering i forandringsledelse, der kan bruges af professionelle ledere i organisationer, der er under forandring. Med en sådan certificering følger også stor anerkendelse for den viden og de færdigheder, der understøtter en problemfri organisatorisk ændring.

Vores kursus i forandringsledelse er oprettet i samarbejde med The Change Management Institute (CMI), som er den globale, non-profit sammenslutning af forandringsledere, der fokuserer på at udvikle forandringsledelsen.

Change Management™ perspektiv

Her gennemgås, hvorfor effektiv forandringsledelse er så vigtig. Dette perspektiv beskriver “den viden, der kræves for at tilbyde klare, præcise og veldokumenterede oplysninger om den rolle, som effektiv forandringsledelse har i forbindelse med at muliggøre en vellykket forandring i organisationer”.

Idenfitikation af forandringsfaktorerne

De faktorer, der er årsag til, at der er brug for forandring i en organisation, er vigtige at få identificerede. Ved at identificere disse behov vil man kunne bruge oplysningerne til at opretholde strategisk fokus og energi gennem hele forandringsprocessen. Herved vil man kunne svare på de grundlæggende spørgsmål: “Hvorfor forandring?” og “Hvorfor nu?”.

Principper, processer og teknikker inden for Change Management™

Emnet indebærer en beskrivelse af principper, processer og teknikker til effektiv styring af fordele (gevinster) og realisering i et forandringsinitiativ.

Interessenter

Hvordan analyserer og engagerer man interessenter? Det bliver gennemgået i dette afsnit. Det er vigtigt at identificere de vigtigste interessenter gennem analyser, så man samler og opretholder en god strategi for deres engagement – især når man arbejder med et forandringsteam.

Kommunikation

Forståelse af forskellige tilgange til kommunikation, og hvornår de er egnede at bruge, kan gøre den kritiske forskel mellem succes eller manglende kommunikationsindsats og i sidste ende hele forandringsinitiativet.

Virkningen af forandringen

Handler om at identificere og analysere virkningen af forandringen, hvilket er en af nøglerne til planlægningen af effektiv forandringsledelse. En analyse af indvirkningen kan bidrage til at undgå, eller i det mindste minimere, de forstyrrende påvirkninger og understøtte de positive aspekter af forandringen. Ved vurderingen af virkningerne er det vigtigt at huske på, at der ofte er en organisatorisk “Pollyanna-effekt”. Det er nyttigt at betragte forandringsledelsen som en vigtig risikostyringsstrategi.

Menneskelige og kulturelle aspekter

Fokuserer på menneskelige og kulturelle aspekter. Det indebærer blandt andet hvorfor de betyder noget, hvordan man identificerer problemerne og øger villigheden til forandring, hvordan man forbereder sig på modstand mod forandringen og hvordan man måler virkningen af eventuelle forandringsinitiativer.

Generelt om Change Management™ Foundation eksamen

 • 40 minutters multiple choice eksamen
 • 50 spørgsmål
 • 25 rigtige svar for bestået eksamen
 • Det er ikke tilladt at medbringe manualen eller andre hjælpemidler
 • Der lægges 25% tid oven i eksamenstiden, hvis du tager eksamen på et andet sprog end dit modersmål

 Tilgængelige sprog

Change Management Foundation eksamen tages på engelsk. 

Krav for at vælge online eksamen

 • Webkamera (har du et indbygget webkamera, bedes du tage et spejl med, da eksamenslokalet skal tjekkes inden start
 • Mikrofon
 • Mulighed for at have et lokale for dig selv under hele eksamenstiden
 • At du kan fremvise et foto-ID inden eksamen (kørekort, pas eller anden form for billede-ID med fødselsdato på) 

Hvordan foregår eksamen?

Denne eksamensform er en online eksamen, som kan tages hjemmefra. Du vælger selv den dato og det tidspunkt som passer dig bedst. Online eksamen afholdes via ProctorU og du vil efterfølgende modtage en mail fra APMG vores eksamensudbyder med link til oprettelse af en account hos ProctorU, samt en guide. Eksamen er overvåget og på selve eksamensdagen vil du blive guide igennem til start af eksamen.

I samarbejde med Mentorix ApS udbyder IDG kurser PRINCE2® Foundation inklusiv fuld akkrediteret eksamen. 

Mentorix ApS is an Accredited Training Organizations (ATO) by PeopleCert on behalf of AXELOS. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All Rights reserved.)

  


Kursusdato


Praktiske oplysninger
Pris:
kr. 8.950,- (ekskl. moms)
Varighed:
12 måneders adgang
Sted:
Online
Bemærk:
4 timer 11 min. af video
71 supplerende materialer
17 tests
Inkl. eksamen
Inkl. manual
Gennemsnitlig beståelsesprocent: 99%


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Identity Access Management (IAM)
Scoping, udrulning og optimering af virksomhedens brugeradgangsstyring.
Læs mere og tilmeld dig her

Teamlederkursus
Som leder står du måske til tider i en udfordrende, og muligvis vanskelig, leder-position. Vi har sammensat dette kursusforløb, hvor du bliver trænet i ledelsesmetoder med udgangspunkt i situations-bestemt ledelse og kommunikation, der er tilrettet teamleder-rollen.
Læs mere og tilmeld dig her

Udvidet Excel kursus - Optimering, tips og tricks
Kurset er til dig, der ønsker at anvende Excel mere effektivt i det daglige arbejde. Savner du inspiration og effektive tips til hvordan du udvider dine anvendelses-muligheder, så er dette kurset, der giver dig værktøjer og praktiske løsninger som du kan anvende direkte efter kurset.
Læs mere og tilmeldt dig her

Kursuslokaler udlejes med og uden PC
Har du brug for et undervisningslokale med plads til op til 15 deltagere, så kan vi tilbyde fuldt udstyrede lokaler. Pris pr. dag 3.500.- kr. Forplejning 250.- kr. pr. person pr. dag.
Inkl. i prisen er teknisk support og service. Interesseret?
Kontakt os på telefon 77 300 123 og hør mere.


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: idgkurser@idg.dk
CVR: 65970414