Cybertruslen for ledere - Forstå cybertruslen og undgå ubehagelige overraskelser

På dette et-dags kursus bliver du klædt på til at tage cyber-drøftelserne med IT, så du med åbne øjne kan træffe velinformerede beslutninger på vegne af din organisation.

Kursusmål

 • Ledelsesforankring og organisering (ISMS)
 • RACI-modellen
 • Trusselsbilledet
 • BMV-modellen
 • Risikovurdering
 • Risikohåndtering
 • Return on Security Investment (ROSI)

Kurset henvender sig til

Ledere der ønsker at blive klogere på cybertruslen, hvordan den reelt kan påvirke deres organisation, og hvad der konkret kan gøres for at stå stærkere i tilfælde at cyberangreb. Kurset henvender sig også til dig, der som tekniker, ønsker at styrke din kommunikation med ledelsen.

Forudsætninger

  Der er ingen forudsætninger for deltagelse i kurset. Det er således ingen forudsætning at du har kendskab til hverken cyber- eller informationssikkerhed. Fokus er på ledelse og governance frem for teknik.

Kursusindhold

 • Ledelsesforankring og RACI-modellen
  • Hvordan placeres det endelige ansvar og ansvaret for udførelsen mest hensigtsmæssigt?
 • Trusselsbilledet
  • Hvad skal alle være på agt over for, og hvad er særligt for ens branche?
 • BMV-modellen
  • Hvad værner vi om, hvem er det der angriber, og hvordan griber de det an?
 •  Risikovurdering og -håndtering
  • Hvordan finder vi ud af, om vi faktisk skal være bekymrede, og hvad gør vi, hvis det er tilfældet.
 • Return on Security Investment
  • Hvad koster det at sikre sig? Og hvad koster det at lave være?

 

Kursusform:
Du bliver introduceret for de helt grundlæggende elementer i ledelse og styring af cyber- og informationssikkerhed. Når der er etableret en solid grundforståelse for teorien, vil denne blive afprøvet med cases fra den virkelige verden tilpasses de enkelte kursisters organisationer og brancher. Derudover vil der løbende være quizzer for at styrke deltagerens paratviden. 

Underviser: Daniel Hartfield-Traun
Daniel er chefjurist i LegalTech Denmark, der udvikler software til strategisk ledelse af GDPR samt cyber- og informationssikkerhed. Desuden rådgiver han og agerer ekstern DPO i både store og små, offentlige og private organisationer om praktisk databeskyttelse. Daniel er også ekstern lektor på Syddansk Universitet, hvor han underviser i og er medforfatter til lærebøger om persondataret. Endelig har han arbejdet i Finansministeriets koncern, navnlig Digitaliseringsstyrelsen, med GDPR, cyber- og informationssikkerhed på tværs af stat, regioner og kommuner.

 


Kursusdato


Praktiske oplysninger
Pris:
kr. 6.500,- (ekskl. moms)
Kursusstart:
31 august 2022
Varighed:
1 dag (09.00 - 16.00)
Sted:
Herlev


Er I flere fra samme virksomhed, som skal på kursus? Så kan der være penge at spare med et virksomhedskursus

Læs mere om virksomhedskurser her

Andre populære kurser


Aktuelt

Klumme: Så langt er vi kommet med den digitale transformation
Data og ny teknologi er vigtige for virksomhedernes daglige arbejde, men hvordan står det til med den digitale transformation i virksomhederne?
Læs mere her

IT Executive Masterclass
En praktisk orienteret it-lederuddannelse. Få værktøjerne, erfaringerne og metoderne til at navigere effektivt i krydsfeltet mellem ledelse, teamet, kunderne og digitaliseringskrav.
Læs mere og tilmeld dig her

Teamlederkursus
Som leder står du måske til tider i en udfordrende, og muligvis vanskelig, leder-position. Vi har sammensat dette kursusforløb, hvor du bliver trænet i ledelsesmetoder med udgangspunkt i situations-bestemt ledelse og kommunikation, der er tilrettet teamleder-rollen.
Læs mere og tilmeld dig her

Netværksprotokoller og deres anvendelse
På dette kursus vil deltageren stifte bekendtskab med de mest brugte internetprotokoller, og få hands-on på nogle af de netværksapplikationer, som benyttes til at få mere information om netværket.
Læs mere og tilmeld dig her

Cybertruslen for ledere
På dette et-dags kursus bliver du klædt på til at tage cyber-drøftelserne med IT, så du med åbne øjne kan træffe velinformerede beslutninger på vegne af din organisation. Helt konkret får du indsigt i, hvilke alment kendte og
Læs mere og tilmeld dig her

Kursuslokaler udlejes med og uden PC
Har du brug for et undervisningslokale med plads til op til 15 deltagere, så kan vi tilbyde fuldt udstyrede lokaler. Pris pr. dag 3.500.- kr. Forplejning 250.- kr. pr. person pr. dag.
Inkl. i prisen er teknisk support og service. Interesseret?
Kontakt os på telefon 77 300 123 og hør mere.


Hørkær 18
2730 Herlev
Tlf: 77 300 123
Email: idgkurser@idg.dk
CVR: 65970414